zondag 21 mei 2017

Oversteek South Pacific: Ecuador, Bahía de Caráquez -> Frans Polynesië, Gambier: dag 9

Dag 9: donderdag, 18 -> vrijdag, 19 mei '17 _ 17.00 LT(local time= UTC -7)

Resultaten na 24u:
Afgelegde afstand: 162 NM
Gemiddelde snelheid: 6,75kn
Knopen wind: 20 kn
Positie: 11°48'S 100°11'W
Koers: 230°
Afstand tot bestemming: 2124 NM

Het eerste deel van de avond/nacht verloopt goed. Na middernacht vallen de eerste regendruppels. The Captain krijgt in zijn tweede wacht de volle laag! Z'n kleren kan hij uitwringen. Ik voel de regen tot in bed, de kajuitdeur wordt gezet om het binnen droog te houden! Het zijn moeizame uren. De lucht is heiig en het zicht beperkt. Met de radar proberen we meer zicht te krijgen op de omgeving. De zee is een verwarde 'klotsbak', een 'soep' waar je niks kan van maken: geen vast patroon, windgolven en deining komen van 'à lé kanté', hi,hi, hi,...
Het is een zware nacht met véél water, vechten tegen wind & golven en weinig slaap!
Aantal vliegende vissen gered: 3; aantal niet kunnen redden: 1.
De moeren van de windvaan worden, bij daglicht, nogmaals extra aangedraaid. Onze koers is ruimer, alsook de golven, hierdoor komt er extra druk op 'Selfie' haar roer en kreunt ze door de hevige krachten.
En zo vergaat 'onze feestdag'! Ja, tien dagen na onze huwelijksverjaardag van 9 mei (op verplaatsing), vieren we die van 19 mei (BE). Wie verzint het nu om twee jaar geleden op zijn huwelijksverjaardag te vertrekken op een lange huwelijksreis, meer bepaald: een wereldomzeiling. En dan negen dagen geleden, een dag na die 10de huwelijksverjaardag, aan de langste grootste oversteek van héél die uitgebreide huwelijksreis te beginnen!
Waarom nemen we niet, zoals de meeste mensen, gewoon het vliegtuig naar een idyllische plaats, dan liggen we na 24u met een cocktail in de hand onder een palmboom op een wit strand! Of waarom heeft moeder 'natuur' er niet aan gedacht of voor gezorgt dat hier zulke 'stop'-plekjes zijn?! Of hebben de Arabieren hier geen opgespoten 'Palmeneiland' voorzien, plek zat! Het eerste eiland ligt pas in de helft van de South Pacific en in de tweede helft, tot aan Nieuw-Zeeland & Australië, ligt het bezaaid met duizenden eilanden.
Troostfood komt te voorschijn. Liefde is...'de laatste suikerwafel met elkaar delen'. Opgewarmd in de pan (kan ook in de oven of tussen je toaster-/grilltoestel) smaakt ie als vers gebakken...Mmm...we wanen ons op de kermis, met onze unieke 'Zensation'-attractie!
Dolfijnen komen ons feliciteren en meteen is het allemaal weer het afzien waard :-) De vrolijke beestjes dollen door de hoge golven met onze dame. Met een brede glimlach aanschouwen we hun spel.
Als feestgerecht staat op ons menu: één keer raden... Inderdaad: Mahi Mahi!
Zin om mee te komen vieren, kom maar af. Plaats van bestemming: zie coördinaten hier boven.
Tjing Tjing van ons, voor ons en op ons...proost! Op nog vele liefdevolle jaren, een aangename zee en behouden tocht/vaart <3

Het gaat ons goed, de Paradijselijke bestemming komt dichterbij. Liefde is...'samen een golf over ons heen krijgen, het 'F'-woord roepen en in lachen uitbarsten' :-))