maandag 22 mei 2017

Oversteek South Pacific: Ecuador, Bahía de Caráquez -> Frans Polynesië, Gambier: dag 11

Dag 11: Zaterdag, 20 -> zondag, 21 mei '17 _ 17.00 LT(local time= UTC -7)

Resultaten na 24u:
Afgelegde afstand: 162 NM
Gemiddelde snelheid: 6,75 kn
Knopen wind: 22kn
Positie: 14°21'S 105°00'W
Koers: 245°
Afstand tot bestemming: 1804 NM

Het wordt koeler en voor de nachtwachten kruipen we in een slaapzak in de kuip. Zo zijn we beschermd voor de wind en eventueel opspattend water. Onder een sterrenhemel turen we in onze cocon drie uur om ons heen en dan mogen we weer naar de binnenkant van onze oogjes kijken in de livingkooi.
In de dag genieten we van het zonnetje dat onder de bimini probeert ons te verwarmen.
Selfie maakt weer lawaai! Daar gaan we weer...het achteronder uitladen, alle bussen diesel & water eruit sjouwen, deurtjes eruit, the Captain in het nauwe achteronder kruipen, ik op de zwemtrap met het frisse zeewater dat over mijn blote voeten stroomt terwijl ik met de sleutel de bout tegenhoud die langs binnen wordt aangedraaid. Voor hoe lang blijft ie deze keer zitten en doet ie de steun niet kraken. Bij het verwijderen van de buitenste sleutel, verliest the Captain zijn grip erover... Neptunus heeft weer een extra werktuig om mee te klussen ;-)

Aantal geredde vliegende vissen: 1; aantal waar alle hulp te laat voor kwam: 1; aantal stinkende handdoeken (hulpmiddel om de hulpeloze spartelende diertjes te kunnen pakken en weer te water te laten: 1