maandag 15 januari 2018

Dag 2: Frans Polynesië: Tuamotus: Fakarava - Île de Hao

Vrijdag, 5 januari, 6u30 tot zaterdag, 6 januari, ‘18, 6u30  (UTC -10 = -11u tijdsverschil met BE(=UTC +1u)!) 

Resultaten na 24u:
Afgelegde afstand: 145NM
Gemiddelde snelheid: 6kn
Knopen wind: 18 - 25kn
18º04’31S 140º56’43W

Het daglicht brengt minder regen en bewolking. De zon en haar zonnestralen doen alle moeite van de wereld om door de bewolking door re dringen. Alle natte spullen worden uitgehangen. 
The Captain verandert de kleine plotter uit het navigatiebord van beneden naar boven. Met colsonbandjes wordt ie vastgemaakt aan de kuiptafel. Zo is het navigeren weer praktischer. 
De warrige oceaan en de afgelopen nacht blijven nog nazinderen. Hierdoor wordt de ‘zelfredzaamheid’ aangesproken en bestaat het ontbijt uit ‘neem maar zelf’ cornflakes 😉
Enkele hogere opspattende golven die tegen de romp botsen zorgen nu & dan voor een zoutwater douche in de kuip!
In de loop van de dag genieten we van enkele zonnestraaltjes en proberen we voor de avond valt, onze dame nog méér af te remmen. We dreigen in de loop van de nacht toe te komen aan de atol van Île de Hao. 
De maan en sterren zorgen voor een fijne nacht. De zee wordt rustiger en d.m.v. extra zeilen te reven en afkruisen met enkele malen te gijpen, proberen we extra tijd, alsook mijlen (voor het atol wat rondhangen) te maken en verder af te remmen. We proberen gaan bij te liggen, maar de deining doet de zeilen te hard klapperen. Dus dan maar wat blijven rondzeilen en wachten op het daglicht en het juiste moment om de pas bij doodtij in te varen.

Net wanneer we afklokken, varen we de ‘Kaki’ pas door... met enkele knopen stroom mee. We zijn er!