vrijdag 18 mei 2018

Frans Polynesië: Tuamotus Archipel: Rangiroa - Tikehau

Dinsdag, 8 mei ‘18 (UTC -10u = -12u tijdsverschil met BE(=UTC +2u)!) 

Totaal trip:
Resultaten na 08u10’:
Afgelegde afstand: 48 NM
Gemiddelde snelheid: 5,9 kn
Gemiddelde knopen wind: 16 kn

Door de lagoon is het zes mijl varen naar de andere pas van ‘Avatoru. Op motor, met het grootzeil bij, stuiven we met twee knopen stroming mee de ‘Avatoru’ pas uit. Buiten het atol krijgen we meteen zoutwater 🌊 over ons heen in de kuip. De zee is warrig. Het ontbijt wordt net genuttigd en zo worden het bookes met een zout smaakje 😜.
Daarbovenop krijgen we nog een squall. Een school dolfijnen komt de boel opvrolijken 🐬🐬🐬.
Aan de vislijn hangt al snel een Mahi Mahi. Hij laat zich rustig aan boord halen en de grote is net goed. Het is op enkele dagen na, net geen jaar geleden, dat we onze laatste Mahi Mahi vingen (11 mei ‘17 Ecuador -Fans Polynesië). Die gaat smaken 😋. Zoals gewoonlijk is de kuip al snel een bloederige boel. De vriezer is weer aangevuld en de kop zit in de koelkast voor de locals op Tikehau. 
Tegen de middag komt het atol in zicht. Net voor de pas, zien we een vrachtschip van de andere kant in volle vaart naar de pas varen. Heeft ie ons gezien? Gaat die door de smalle pas kunnen? Het is het bevoorradingschip ‘Dora’ en ze draait net voor ons de pas binnen en vaart de lagoon door naar het dorp. 
Zensation haar anker valt in zand bij het huisje in het water. Hier lag ze in november ook...
Dit plekje lijkt wél op een plaatje uit reismagazine, met het verlaten paalwoningkje. Tijd voor een fotoshoot van fotograaf Ivo 📸.
De fles bubbels wordt gekraakt: in BE is het reeds 9 mei = dubbele feestdag: 11e de huwelijksverjaardag 💗 & vertrek wereldomzeiling in 2015!
Drie jaar & 787 blogs later vertoeven we nu in Frans Polynesië. Tijd voor een feestje: ‘echte’ fles bubbels, verse Mahi Mahi en goed gezelschap op een paradijselijke locatie. What more do we need?! Tjing Tjing 🍾🥂