zaterdag 27 juni 2015

Golf de Morbihan, Îles Aux Moines-Pornichet(FR)

Donderdag, 25 juni '15

Vijf uur is toch wel héél vroeg, na onze zware avond. Toen we naar bed gingen was the Beach Party nog bezig en nu nog horen we meteen de feestmuziek...de jongeren hebben duidelijk iets te vieren!
The Captain staat erop dat ik blijf liggen en hij haalt het anker op en verlaat de Golf van Morbihan.
Er is weinig wind, dit was ook voorspeld, maar dat die 'O zo spokende Golf van Biskaje' er kan uitzien als een spiegel, dit is het tegenovergestelde van al die gruwelverhalen!
Eindelijk, eindelijk, eindelijk...we hebben beet en onze eerste vangst is een redelijk grote makreel! We zijn blij. Even later hebben we weer beet, maar de makreel laat net los, alvorens we hem kunnen binnenhalen...jammer :-(
Vanavond heeft the Captain er alweer een klusje bij: een vloerplaat in onze kajuit is gelost. Opletten waar we onze voeten zetten of we zitten in de bilge ;-)
We motoren, dan weer even zeilen, motoren en kiezen een kortere bestemming en dan...komt er weer wind. Terug zeilen, misschien kunnen we toch nog naar onze vooropgestelde bestemming Pornic bereiken. Ineens voelen we iets tegen de boot botsen. Wat is dat? We zien rondom onze boot SUPER grote kwallen, geel kleurige kwallen! Wat een beesten! 
Wanneer we de SPI aan het zetten zijn, staat Geert vooraan en bedien ik de piano in de kuip. Ineens zie ik een grote vissersboot in volle snelheid op ons toevaren. Ik moet snel van koers veranderen...had ik hem niet zien komen, dan... Pfff...je kan uren varen, dat je denkt dat je alleen op de wereld/'t water bent en dan ineens... Die visser heeft niet bijgestuurd of wat dan ook, dus waarschijnlijk stond zijne Goerge op en lag hij te slapen of stond hij vis te kuisen! De SPI staat, maar de wind zakt weer weg. We herbekijken de mogelijke bestemmingen dichterbij en droppen het anker voor de grote plage van Pornichet. Vanop ons privé-terras kijken we op de lange boulevard met grote, hoge appartemantsblokken en hotels. Een heel ander zicht dan de afgelopen ankerplaatsen. Het is hier een echte kuststad. Het geluid van het rollen van de golven op het strand lijkt op een CD van Nature Sounds. ZEN...