zaterdag 27 juni 2015

Pornichet-Pornic(FR)

Vrijdag, 26 juni '15

We landen op het grote strand en wandelen de boulevard af naar het centrum voor een baguette. Het is hier echt een grote kuststad. We zijn blij dat we voor een ankerplek i.p.v. de haven gekozen hebben. Bij mooi, warm weer en als er niet te veel wind en deining is, vinden we dit de ideale plek voor onze Zensation en de goedkoopste ;-)
Tegen de middag zetten we zeil en varen we naar Pornic, een tip van vrienden. Vanaf hier zien we de gebouwen langs de kust veranderen. De granietstenen huizen en leien daken worden vervangen door witte gevels en oranje dakpannen, geeft ons meteen een Spaanse indruk/gevoel. Deze keer kiezen we voor de haven, in de hoop op goede WiFi en een wasmachine. En dan kunnen we ook de watertank aanvullen en Zensation nog eens een zoetwaterbad geven.
De haven valt tegen, vooral van prijs en sanitair en WiFi, die wel aanwezig is, maar overbelast is en dus NIET werkt! Geen nieuwtje dus, dit was in de meeste havens en ook in onze thuishaven steeds een probleem, maar betalen mag je :-! Tja, er zijn erger dingen en we kunnen wél even zonder al die technologie, maar op het thuisfront zijn jullie er die wel eens contact willen en weten hoe het met ons gaat en omgekeerd. Het is altijd leuk om elkaar te zien en/of te horen, dat maakt de afstand even kleiner, hé, op dat moment zijn we dicht bij elkaar en dat is fijn. De beste WiFi's hebben we steeds op een terras gehad. Onze voorkeur gaat dus uit naar ankeren.
Het stadje is hier kei mooi en pittoresk, smalle straatjes, prachtige oude gebouwen, een kasteel, enz... Leuk om in rond te slenteren. Wat ons ook steeds opvalt is dat de winkeltjes heel klein en gezellig zijn en ze vooral werk maken van hun etalages die er uitnodigend uitzien. Morgen varen we weer door, maar dit is zeker een stadje om te onthouden en verder te ontdekken.