dinsdag 30 juni 2015

Pornic-Île D'Yeux(FR)

Zaterdag, 27 juni '15

Het is reeds zeer druk deze morgen in de haven tientallen J80-zeilbootjes zijn hier aanwezig en de benaming is ijverig bezig ze zeilklaar te maken, want dit weekend is het zeilrace voor hen. Ze komen toe en vertrekken op zeil, want een kleine buitenboordmotor is extra gewicht. We zijn blij dat we aan de andere kant van de steiger liggen, want het is toch wél met een bang hartje dat we ze in en uit een box zien varen...het rammen van een buurtboot is niet zonder risico's en fenders(stootkussens) hebben ze ook niet hangen, om hun of andere rompen te beschermen! 
Wanneer hun wedstrijd gestart is, verlaten ook wij zonder kleerscheuren de haven en zetten koers naar Île D'Yeux. De wind is weer te zacht voor onze Zensation, om haar in haar nopjes te voelen. We kunnen na een tijdje SPI zetten en proberen onderweg nog een visje te vangen, maar het wordt een visnet en moeten onze vislijn doorsnijden! Daar gaat ons allernieuwste lokaas-visje :-( en... alweer geen vangst!
Wanneer we op het strand van Île D'Yeux landen, worden we verwelkomt door duizenden springende zandvlooien...brrr... We hebben hier vorig jaar reeds kennis meegemaakt op Îles of Scilly's. Het eiland lijkt weer een paradijsje. Tja, we vallen vaak in herhaling en zullen dat nog vaker doen denk ik, want we hebben al veel groene plustekens bij de reeds bezochten plaatsen staan. D.w.z.: dat we die plaats ooit nog eens willen aandoen, met of zonder boot.
Maar nu proberen we zoveel mogelijk te zien/bezoeken en in ons op te nemen. Het liefst zouden we op vele plekken wat langer willen blijven, maar dan geraken we nooit niet rond of komen we in de problemen met de seizoenen en het weer.