zondag 5 juli 2015

La Charente-Port Médoc(FR)

Vrijdag, 3 juli '15

Het is hier stil en de boten liggen ook stil op de stroming. Het water is bruin, door de stroming. We hebben goed geslapen, maar willen snel polshoogte gaan nemenop de Insomnia en varen er na de douche, meteen naar toe. De Insomnia-Captain heeft niet veel geslapen en Beau heeft nog geen plasje ofzo gedaan. We hebben een loopbruggetje iets verder op de rivier gezien, misschien kunnen ze daar aan wal. Maar, wil Beau wél in de dinghy, hoe gaat ze reageren.
Het boske neemt Beau in z'n armen in de dinghy en Geert vaart met hen weg. Ze blijft rustig. Onderweg krijgt ze wat water over haar en ze likt het zout van haar snoetje. De mannen geraken aan wal en Beau laat alles achter wat ze al heel de tijd zó flink ophoudt. Wat een ongelooflijk brave, rustige hond.
We nemen afscheid van elkaar en wensen elkaar een goede vaart. De ankers worden gelicht en hier scheiden jammer genoeg onze wegen... Alweer fijne mensen die we toevoegen aan onze contacten. Tot gauw...
We hadden graag nog verder de rivier opgevaren naar Rochefort, maar dat zal voor een andere keer zijn. We zetten verder koers naar het zuiden.
Er is weinig wind en dan ook nog van de verkeerde kant en stroom tegen! We kruisen heel de dag op, maar geraken bijna niet verder, Île d'Oleron blijft even groot en naast ons liggen. Er liggen overal weer vele visnetten waar we goed moeten voor opletten en af en toe voor uitwijken. We hebben nog een hele trip voor de boeg naar Royan of Port-Médoc, liggen over elkaar, vooraan op de rivier 'Gironde'. Het zal zowiezo donker zijn als we toekomen. 
Om 20u30 is de wind op...motor wordt aangezet... Het is nog redelijk wat mijlen naar de rivier Gironde. Ik geef even forfait en the Captain houdt samen met George de koers aan. De laatste uren hebben we meer en meer stroom tegen, zelfs meer dan 4 knopen op het einde. Dit scheelt ons wél zeker 1,5 uur! Het is dan ook bijna één uur 's nachts, als we binnenvaren in Port-Médoc en afgemeerd zijn. Blij dat we er zijn. Morgen wat wassen, cocoonen en voorbereiden op onze trip naar Spain.