zondag 5 juli 2015

Port Médoc(FR)

Zaterdag, 4 juli '15

We liggen hier op de rivier Gironde, vanaf hier kan je een stuk doorvaren op kiel en mast en wat van de Verdon, wijnstreek verkennen. Dit zal voor ons voor een andere keer zijn. We maken ons vertrekkensklaar om morgenvroeg de oversteek naar Spanje te wagen. 
Vandaag is het zover: Geert zijn eerste knipbeurt door mezelf aan boord. Hij bleef het precies maar uitstellen en excuses verzinnen...een beetje bang misschien?! Maar als we een kapper passeerden en ik hem daar binnen wou sturen, wilde hij ook niet. Dus nu gaat het gebeuren. Mijn gereedschap ligt klaar, hij kan er niet meer onderuit!
Tijdens de knipsessie komt de buurman al een afspraak maken ;-) Ik waarschuw hem dat het men eerste klant is en geen garantie geef... Ook hebben we een toeschouwer bovenop de kade: een Antwerpenaar, lid van de KLYC, die ook al 4 jaar onderweg is. En al vele verhalen heeft.
Mijn eerste snit lukt redelijk goed, de klant en ikzelf zijn content. I've learned from the BEST ;-)
We hebben bij positie ook nog een extra link geplaatst om ons te volgen, via vessel Finder: https://www.vesselfinder.com/?mmsi=205804010
Het is al laat en reeds etenstijd, wanneer we terugkomen van 't dorp. Geert haalt de was af en plooit hem op in de kuip en krijgt hierbij vriendelijk blikken en bonjourekes van menig passerend vrouwvolk...ne 'nieuwe man', zullen ze denken. Ik ga ondertussen nog een machine was naar de wasserette brengen. 
We kiezen voor het restaurant tegenover Zensation om te dineren. Vlakbij, want het is al laat en we hebben nog wat voor te bereiden voor morgen. Er is ook een huwelijkspaar dat met een groep van een 20-tal personen er hun receptie en diner houden. Maar er is nog een plekje voor twee op het terras. Ondertussen kan ik de was in de droogkast stoppen en na het eten gaan we samen de lakens opplooien, bedden opmaken, ja meervoud: we hebben namelijk midscheeps in de leefruimte van de zetel een bed gemaakt, om tijdens de wachten daar te slapen/rusten, terwijl de andere boven de wacht houdt. Dit is de comfortabelste plek op het schip en dan ben je vlakbij, als er hulp nodig is voor de zeilen of dergelijke. Voilá, alles is gewassen en gestreken, eten ligt klaar voor de tocht en nu wat proberen te slapen. Ondertussen is het trouwfeestje hier boven in 't restaurant losgebarsten en we vallen in slaap met de muziek.
Next time you hear us it's from Spain.