vrijdag 7 augustus 2015

Ría de Muros, Muros-Portosin(ESP)

Dinsdag, 4 augustus '15

Tegen de middag verlaten we de baai van Muros. Al snel roept Ikiro(varen net voor ons) ons via VHF op met de melding dat er dolfijnen tussen ons zwemmen! Super!!! Ze zijn met z'n twee. Ze zijn op jacht en zwemmen dus jammergenoeg niet met ons mee. Maar  we zijn alweer blij dat ze ons even kwamen begroeten. 
Er staat een klein briesje en het is fijn zeilen naar de baai van Portosin, wat slechts 3NM verder licht in de Ría de Muros.
Het is een prachtige dag en we droppen het anker voor een strandje. Ikiro vangt nog net voor aankomst een makreel. Het is warm en the Captain wil een zwemmetje doen. Hij bibbert en vindt het water koud! Ik hang ons thermometer-eendje aan de trap, zodat we weten welke temperatuur het water heeft. Wanneer ik een uurtje later ook nood heb aan een frisse duik en naar ons eendje op zoek ga, alvorens mijn tenen in het water te steken, is ons eendje verdwenen! Enkel het touw hangt nog aan de zwemtrap. Ik zie het richting strand dobberen...meteen spring the Captain in ons Dinghietje en begint aan de reddingsactie van ons thermometer-eendje! Nou, ze zal zeker willen meedoen hebben met the 'duck-race' en daarom voor ontsnapping en haar vrijheid hebben gekozen ;-) Maar gelukkig hebben we haar van een te pletter slaan op de rotsen voor het strand kunnen redden!
Het zicht is hier mooi en na een frisse plons, varen we met ons Dinghietje naar de haven om een wandeling te maken. Ook al is hier een haven, campings, vakantiewoningen, appartementen en hotels, toch is er niet zo veel te zien en is het minder gezellig als Muros. 
We besluiten met z'n vieren op Ikiro te BBQ-en en hun vangst op te eten, samen met nog ééntje uit onze vriezer en ander lekkers. Het is een fijne avond en we liggen hier goed en rustig op onze ankers. Morgen varen we een baai verder.