woensdag 2 september 2015

Lissabon, Doca de Alcântara - Sesimbra(PT)


Maandag, 31 augustus '15

De dag begint grijs en er vallen zelfs wat druppels...dit is niet voorspelt. Maar al snel komt de zon te voorschijn en is het heet. We hebben nog enkele uren om met de sightseeing-bus te rijden. We willen nog een stuk zien en stappen naar de busstop. Maar in de stad zien we dat ons ticket niet geldig is voor deze tour. Dan maar een ander stuk en nog even genieten van al het moois in Lissabon. 
Daarna is het tijd om ons proviand aan te vullen, want de komende 11 dagen zullen we ankeren. Met onze nieuwe kar halen we drank aan en verse groenten en fruit. Zo kunnen we er weer even tegen aan.
Ons log wordt voor de zoveelste keer losgemaakt en in de bilge kuizen we nog dieselresten op! Het blijft vloeien dat rotspul!!! We laten de bilge leeg in de achterkajuit voor de komende tijd, zodat we beter kunnen kontroleren wanneer er diesel inkomt. We zijn klaar voor vertrek en in de vroege avond verlaten we de haven en varen de Taag af. Hierbij nemen we afscheid van een indrukwekkende stad. 
We hebben 33mijl voor de boeg en zeilen de avond in...al voor 21u(lokale tijd) is de zon hier onder. We halen onze bestemming niet voor het donker is. Maar er zijn véél sterren en de maan komt op.
Onze vrienden van Ikiro zijn al gearriveerd in Sesimbra en laten onze via Skype weten dat het moeilijk ankeren is in de baai: te weinig plaats tussen de vele meerboeien waar kleine bootjes aanliggen en slechte ankergrond. Ze liggen in de haven.
Wanneer we toekomen in de baai, zien we een mooie plek en we maken het anker klaar. Maar al snel begint Zensation te rollen... Er staat hier véél deining. Dan maar de haven binnenvaren en onze vrienden staan al klaar om ons op te vangen. Het is laat en we zijn moe en kruipen meteen onder de lakens.