woensdag 2 september 2015

Lissabon, Marina Parque das Nacões - Doca de Alcântara(PT)


Zondag, 30 augustus '15

We gooien al vroeg de trossen los in de Expo Marina, want enkel met hoog water kunnen we hier door de sluisdeuren varen. We varen de Taag op richting oude stad, waar we in de haven van Alcântara gaan liggen. Zo zijn we dichter bij onze Citytour voor vandaag.
We wandelen naar de opstapplaats en deze passeert eerst langs enkel delen van de stad die we gisteren reeds gezien en gedaan hebben. We moeten van bus wisselen en bij het naar beneden stappen van boven naar beneden, schuif ik van de trap op de bus... Dat begint al goed! We wandelen naar de startplaats van de tour en onderweg slaat the Captain z'n beste enkel(volleybal-enkel, al een aantal keer gekwetst) om! Ja, ja, gevaarlijk zo'n stadsbezoek ;-) Twee gebrekkige, waarvan één die altijd bont en blauw ziet(the Captain denkt dat ze hem op ne dag in de bak steken, met al mijn blauw plekken), deze keer niet van de dolfijnen of het varen en de trap in de boot waar ik honderd keer tegen bots...the cathering-lady moet ook vaak op en af de trap en loopt veel rond terwijl de boot onder helling hangt en zij zich ergens moet proberen aan vast te houden of evenwicht zoeken ;-)
Alé, we houden de moed erin en starten onze tour. We zien alweer prachtige dingen onderweg. En de bus brengt ons naar Bélem, waar we de toren van Bélem en de 'Padrão dos Descombritos' bezoeken. Het klooster dat een beetje verder staat is groots en  een schitterend gebouw. 
Lissabon heeft ook véél te bieden en de dag is zo voorbij.
We gaan aan de andere haven, bij de '25 April brug' nog de sfeer op snuiven en wanen ons in een ander land, als zeldzame blanke tussen al de kleurlingen.
's Avonds wordt het hier een bruisende uitgaansbuurt en dat horen we enkele uren later tot in de kajuit...