zaterdag 10 oktober 2015

Ferrugado, 'Praia Grande', Algarve(PT)


Donderdag, 8 oktober '15

De laatste tijd rolt het voorzeil niet zo vlot meer af. Ik trekt Geert de mast in en hij onderzoekt wat het probleem is. Er zit te veel spanning op de genuaval. Terwijl hij daar hoog en droog zit, wiebelen we met momenten hevig, door golven van voorbij varende boten...Pretpark-kriebels verzekerd voor The Captain ;-)
Deze keer heeft hij ook het fototoestel mee en dus worden er enkele foto's van Zensation gemaakt met boven-aanzicht!
In de namiddag varen met ons Dinghietje naar het strand, we hebben afgesproken met Heidi & Louis. Maar net voor we het strand bereiken, denken we er aan dat we geen zaklamp bij hebben voor vanavond en het ankerlicht niet hebben aangezet, dus varen we terug naar Zensation. Wanneer we onze 'wet-landing' maken, staat de paparazzi al klaar ;-)
We slepen ons Dinghietje op het strand en dan...waar zijn Geerts' sandalen? Ok, vergeten...nog eens terug. Derde keer goede keer ;-) Alles bij en klaar voor een fijne dag met zijn viertjes.
In de strandbar 'Kalu'(bij Nederlandse uitbaters) genieten we van het gezellig terras en elkaars gezelschap. De bitterballen en frikandellen passeren onze gretige ogen en snuivende neusjes meermaals...dit geeft ons ook zin in dat lekkers en we bestellen er ook wat van. Hi, hi, hi,...toch leuk dat we dit na al die tijd nog eens proeven. Het smaakt heerlijk en nostalgisch ;-)
Terwijl de mannen hun kelen smeren, rijden Heidi en ik naar de supermarkt voor proviand. Makkelijk met de auto, maar bij het zien van de aankopen, realiseren we ons plots dat we er wel tientallen trappen mee naar beneden moeten en een stuk strand afstappen tot aan onze bijboot... 'Hallo, hallo?... hulplijn...' De mannen komen ons helpen uitladen en met één Dinghy-ritje, is alle proviand aan boord van Zensation. Voilá, we zijn klaar voor de oversteek naar Madeira, met voldoende vers eten en nog een gigantische zelfgemaakte appeltaart met een geheim drankje erin, van Heidi. Mmm...dat gaat die nachtelijke uurtjes zeker verzachten ;-)
We stappen met z'n vier de wagen weer in en Louis brengt ons naar 'Amarcão de Pera'. Hier is een fantastisch visrestaurant, waar je voor een prijsje vis à volenté kan eten. Terwijl de mannen parkeren, schieten Heidi & ik al wat fotootjes van de omgeving en bij de vissershutten. Een visser komt ons tegemoet met een emmer vol vis en een grote krab in zijn hand. We mogen ze vastnemen voor de foto en hij wil ons schelpen laten zien. Al snel is de sympathieke visser voluit aan het tateren en geraken we moeilijk weg. Onze mannen zitten al aan een wijntje op het terras van het restaurant, als we ze vervoegen.
Al snel verschijnt er vis op onze tafel, en nog een vis, en nog, en nog,...heerlijk en zo véél. We smullen van inktvis, makreel, zalm en dorade. 
Om onze calorietjes wat op pijl te houden, maken we nog een wandeling over de boulevard en drinken nog een night-cap in een fantastische cocktailbar met show-allurence-sympathieke uitbater en cocktail-shaker José.
Het is alweer veel te snel laat en Louis brengt ons terug naar Ferragudo. Nog een keertje steekt hij voor ons zijn tenen in het zand, wanneer we naar ons Dinghietje lopen. Het is zover...tijd om afscheid te nemen van Heidi & Louis...twee fantastische vrienden, die we zeker nog een keer komen bezoeken in Messines in hun B&B. Maar hopelijk zien we elkaar nog tijdens de feestdagen in België en mogen we hen eens ergens op de aardbol verwelkomen op ons Zensation. Tot gauw en bedankt voor de leuke tijd, plekjes en tips hier in Portugal x