maandag 26 oktober 2015

Porto Santo(PT) 3b

Zaterdag, 24 oktober '15

Ons ontwerp heeft wat details en de oneffenheden in de muur en het werken met verf en kwasten, maken het er allemaal niet gemakkelijk op. We zijn al vroeg gestart met fase drie van onze artistieke kunst! Het begint vorm te krijgen en we vullen elkaar aan met onze ongekende schilderkunst en vormen een goed team. We hebben plezier in het creƫren er van en zijn tevreden met het reeds gevormde resultaat. Tussen de regenbuitjes, van maximum zes druppels, door, worden de verschillende facetten weergegeven.
Na de middag krijgen we verrassend goed nieuws: de wasmachine is gemaakt!!! Zensation & Vaguebond worden binnen de vijf minuten met hun was in het havenkantoor verwacht. We kunnen ons geluk niet op en zijn zo blij als 'een kermisvogel'! Hier hadden we niet meer op gehoopt.
We nemen onze waszakken en tablets en haasten ons naar het kantoor. De wasmachine en droogkast bevinden zich in een opslagruimte in een hangaar. Al snel proppen we de eerste machine vol en wachten in spanning op de werking ervan. We hebben tot 17u30, dan sluit het havenkantoor, om zoveel mogelijk wasjes te doen. An heeft niet zo veel, doordat ze enkele weken geleden, net voor de machine stuk ging, nog gebruik heeft kunnen maken van de gratis wasjes. Omdat ze morgen waarschijnlijk doorvaren, doet zij eerst haar was en vult deze aan met onze was, tot de machine vol zit ;-) 
De namiddag brengen we door met over en weer lopen tussen de boot en de wasserij/havenkantoor, was insteken, uithalen, ophangen, enz... We koppelen het aangename aan het onaangename en instaleren ons in het waskot met een glaasje bubbels ;-)
De laatste was van de dag loopt een kwartiertje uit en de bediende blijft speciaal even langer, zodat we deze nog kunnen afhandelen. Dit scheelt ons morgen een machine en een uur! Super!
Ondertussen loopt de haven weer vol, er komen nieuwkomers binnen, hopelijk hebben die geen was bij :-(
Na het avondeten, komen we weer samen om, tijdens het degustieven, de weerbeelden te bekijken en te bespreken...hun vertrek morgen wordt in vraag gesteld. Vannacht gaat het winteruur ook hier in en mogen we een uurtje langer slapen. Ik gebruik het extra uurtje al voor het slapen gaan, om de foto's online te zetten ;-)