maandag 26 oktober 2015

Porto Santo(PT) 1b


Donderdag, 22 oktober '15

Wat ons vooral opviel toen we gisteren toekwamen in de haven, is dat ze bijna leeg is: alle Noren zijn vertrokken, nog drie Fransen en Twee Duitsers, waarvan één op anker, liggen er nog.
De was wordt bij elkaar gezocht, gesorteerd en staat klaar in zakken. Zo staat alles stand-by, in de hoop dat de wasmachine gemaakt is. Maar zonder succes, de technieker is op komst met de ferry, die pas om 10u30 afmeerd. Ze denken  dat het in de namiddag gemaakt zal zijn en dan komen ze wél even tot aan Zensation om het goede nieuws te melden. 
Ondertussen vinden we bij de weersvoorspellingen voor zaterdagmiddag een weergat=goede wind i.m.v. Richting en snelheid/aantal knopen; en stabiel weer, om te vertrekken richting Canarische eilanden. 
We hebben dus nog enkele dagen tijd om de was te doen en aan onze muurschildering te beginnen. De beslissing over het ontwerp van ons muurschilderij is gevallen en de kleuren zijn bepaald. Met ons lijstje stappen we naar de verfwinkel in het dorp en komen met een gevuld zakje terug.
Het zoeken naar het juiste plekje gaat met véél inspectie en zoekwerk gepaard, want de havenmuur is al goed opgevuld en de muur is niet glad: een beetje opvullen met cement zou ons vlak vrijwaren van putten en ruwheid...Een effen plekje vinden we niet, maar we proberen het stukje muur proper en effen te maken, door de voorgaande verfresten met een beitel en stalen borstel te verwijderen. 
De basis van onze creatie kan starten. The Captain tekent een cirkel en schilderd die helemaal wit. Hij heeft een goede vaste hand om cirkels te maken. Voilà, de eerste fase is voltooid, morgen kunnen we het ontwerp erop tekenen en schilderen...Spannend.
Het havenkantoor gaat bijna sluiten en ik leg voor de zoveelste keer, het hele eind af naar daar om nogmaals even te polsen hoe de reparatie van de wasmachine verloopt...Morgennamiddag...We kunnen er nog steeds om lachen en zeggen al zelf: 'It's Portugal, no problema!' we blijven in blijde verwachting, maar rekenen er niet echt meer op ;-)
Ondertussen heeft An de eerste zelfgemaakte 'Bolo do Caco' klaar en bij de aperitief krijgen we de eer om ze te proeven en goed te keuren. Goed gedaan, An! Ze zijn heerlijk en ons avondeten wordt vervangen door de apo en toebehoren ;-)