woensdag 8 juni 2016

Martinique, Le Marin(Caraïben)

Zaterdag, 4 juni '16

Inventariseren op de IPad en plaatsen van de proviand in de kasten, onder de zetels/banken en vloer/bilge, daar ben ik wél enkele uren zoet mee en nat van 't zweet in onze eigen sauna, een plons in het water is verfrissend. Wie heeft die tropische temperaturen uitgevonden? Wie werkt daar in?!
Ronde twee provianderen met een bezoek aan de Carrefour zorgt voor extra vinkjes op de boodschappenlijst en vult nog enkele gaten op aan boord.
Buien teisteren ons de hele dag en de hevigste regenbui met belletjesregen en een regengordijn treft ons net onderweg met de boodschappen naar de boot. Liters water komen over ons heen en we verzuipen bijna in de bijboot!
Alle tassen zijn nat, inclusief enkele aankopen, die een afdroog sessie krijgen alvorens binnen te mogen. Wij zelf zijn nat tot op ons lichaam, onze kleding kunnen we uitwringen en ophangen!
Met droge kleding trekken we richting haven om uit te klaren. Net voor we toekomen aan de steiger voor de marktplaats, treft ons de zoveelste bui. We schuilen achter een houten huisje met weinig tot geen afdak... En ontdekken dat we ons schoeisel vergeten zijn en terug moeten, want we planden van hieruit een stukje te wandelen en het hele eind te lopen naar het havenkantoor om nog wat van Le Marin te zien. De bui houdt aan en the Captain offert zich op om verder nat te worden en terug te dinghieën. Ik zoek ondertussen een betere schuilplaats op aan de markt en wacht hem daar op op mijn blote voeten!
De bui lijkt een eeuwigheid te duren. Maar dan klaart het uiteindelijk toch op en verschijnt Geert weer met onze sandalen en... een paraplu ;-)
En nog geen minuut later mag die al open en zijn dienst bewijzen!
Na het uitklaren zien we de volgende bui afkomen en schuilen we in een bar. Een muur van regen houdt ons enkele uren gegijzeld daar. En wanneer we net voor zonsondergang de bijboot droog bereiken, treffen we deze aan als een vijver! Er zitten gelukkig geen vissen in ;-)
Eerst dan maar water hozen d.m.v. een dinghierondje door the Captain en de stop eruit trekken en nog wat restanten water opslurpen en uitwringen met een spons...
What a rainy day!