woensdag 8 juni 2016

Martinique, St. Anne - Le Marin(Caraïben)

Vrijdag, 3 juni '16

Met verse baguettes achter de kiezen, halen we het anker op.
Via Club Med en enkele riffen overbruggen we op motor de drie mijl naar de andere kant en stad 'Le Marin', met Devine die ons waterspoor volgt. Hier treffen we nog meer boten aan en het is dan ook even zoeken naar een geschikte ankerplek.
Dit is dan ook reeds een 'hurricane hole', beschutte plek voor tijdens een orkaan. En reeds vele boten liggen hier met of zonder bemanning om het orkaanseizoen uit te zitten.
Martinique is het laatste Franse eiland op weg naar het zuiden en de ideale plek om proviand in te slaan. De Leader Price supermarkt krijgt enkele keren bezoek van ons en aan hun dinghydok laden we ons Dinghietje tot twee keer toe vol met flessen drinkwater van 1,5L en 5L. Deze laatste plaatsen we op de vloer, in de douche, van de natte cel vooraan. De kleinere flessen stouwen we onder de vloer in de bilge. 220L drinkwater gaat enkele keren door onze handen: van een palet in de winkelkar, één van elk op de kassaband, uit de winkelkar op de grond en dan in de dinghy, daarna in de kuip, dan naar de trap en van de trap in de boot...
Bij het wegstouwen van de tweede lading drinkwater en terugkomst in de kuip, merkt Geert plots op dat ons Dinghietje in de baai drijft...oeps, ik zal hem niet goed vastgemaakt hebben! In zijn boxershort springt the Captain met zijn zwemvliezen het water in en zwemt de ziel uit zijn lijf richting de steeds verder wegdrijvende bijboot. Stomme wind!
Via de marifoon probeer in Divine op te roepen, die verderop liggen, waar ons bootje naar toe gaat...geen antwoord...zijn ook aan 't winkelen. En geen enkele andere bijboot die op het moment voorbij scheurt...
Uiteindelijk bereikt the Captain ons Dinghietje en komt er uitgeput mee aanvaren. Daar gaan al mijn goede punten, in één slag verspeelt en nog wat slechte punten erbij...ik sta op min :-( Maar ons Dinghietje is gered! Wat moeten we zonder?! Onze oude weer in gebruik nemen is niet zo snel voorzien!
Met een boodschappenlijst trekken we nog een keer naar de winkel en kopen verse en houdbare voeding.
We hebben er genoeg van voor vandaag, morgen is er nog een dag. Tijd om te relaxen. In de Mango Bay bar zitten we enkele uren later achter een dampende kookpot: mosselen met friet en huisgemaakte mayonaise ;-)