donderdag 1 september 2016

Bonaire, Kralendijk 10(Caraïben)

Zaterdag, 27 augustus '16

De kiteschool laat geen tegenbericht achter op mail of Whatsapp. Dus worden we opgehaald door Jessica & Aron, die ook lessen volgen. Al van ver zien we enkele kites in de lucht vliegen en de busjes van de scholen hebben het strand gevuld en omgetoverd tot een klein dorp met: kitemateriaal, stoelen, zitzakken, hangmatten, schaduwdoeken, tenten,...
Extra dikke laag zonnecrème op alle blote lichaamsdelen, gordel om, helm op, lijnen goed leggen, kite oppompen, harnas aan en de 'real stuff' kan beginnen of wordt het weer zeewater drinken?! Bryan gaat vandaag proberen om mijn ventje wat bij te brengen.
Ondertussen probeer ik wat opnames te maken en bekijk iedereen zijn kunnen. Vooral de rondlopende six-packs zijn het bewonderen waard ;-)
De wind is nog niet sterk genoeg en de beginnelingen missen nog techniek om met deze windkracht op het bord te blijven staan, maar ze blijven proberen, drie uur lang!
Weer thuis is het even bekomen van de inspanning.
Verse rauwe tonijn met wasabi en sojasaus wordt bij een sundowner gepresenteerd door Johan op SY Aurora. Lekker!
Enkele uren later, na een voorslaapje, gaan we na bedtijd weer aan wal. Doel: optreden van de band in bar 'Woodstock'. De sfeer en klanken zitten er goed in en het is reeds een nieuwe dag wanneer we onze kajuit opzoeken...