donderdag 1 september 2016

Bonaire, Kralendijk 11(Caraïben)

Zondag, 28 augustus '16

Na een korte nacht zitten we met z'n allen, met kleine oogjes, al voor acht uur bij de bar 'El Mundo' voor het grote scherm. Formule 1 op Spa-Francorchamps (België) wordt hier met spanning door vele Nederlanders gevolgd voor hun racende landgenoot. De overwinning blijft echter uit...
Dominique, Ton, Antoin en ik rijden naar AH om wat lekkers voor het ontbijt/brunch te scoren en nog wat extra voor onze zeiltocht morgen naar Curacao. Deze keer geen tijdsdruk en ondertussen weet ik in welke gang ik welke producten kan vinden. Mijn lijstje is snel afgewerkt en heb ik nog tijd over om de winkel verder te exploreren ;-)
In de namiddag rijden we met zijn allen naar de oostkant van het eiland, naar de surfspot bij 'Sorobon Beach/Lac Baai' waar de band optreed in de beachbar 'Beachhut'. Onderweg wordt er uitgeweken voor loslopende ezels en spotten we een groep flamingo's.
De surflokatie is knap. Door het ondiepe water zijn de kleuren weer uit een boekske!
Het optreden van de band komt hier goed tot zijn recht en al veel te snel is het afgelopen en alweer donker.
Weer in Kralendijk treffen we ons Dinghietje onder de steiger aan...het is hoogwater en hij zit muurvast! Dan maar een lift en hopen dat ie morgenvroeg weer vrij is en niet te veel schade heeft opgelopen. Na het overvaren van de band-apparatuur. Is iedereen moe...de kraampjes, volksdansen en lokale eetstandjes van de 'Lokale feesten' laten we jammergenoeg links liggen... Aan boord schudden we samen nog wat lekkere hapjes uit onze mouw en proviand en toveren het op tafel bij Flip Flops. De tapa-avond wordt gesmaakt en onze lampjes zijn allemaal vroeg uit... Het was een fijn, leuk, plezant, muzikaal en sportief vermoeiend weekend in Bonaire.