donderdag 1 september 2016

Bonaire, Kralendijk 9(Caraïben)

Vrijdag, 26 augustus '16

De taxi brengt ons langs de westkust met de zoutmeren, slavenhuisjes naar de kitesurfschool. De 'vogelsoort' van het eiland krijg ik eindelijk ook te zien. Weliswaar vanuit de rijdende wagen, maar ik zie hun prachtige roze kleur en sierlijke lijfje: de flamingo's! Deze hoop ik zeker nog vast te leggen op foto...
Het strand is nog leeg en de vlaggen wapperen amper. Wanneer een van de busje van de school arriveert, wordt ons vermoeden bevestigd: te weinig wind, dus geen lessen vandaag.
De ene na de andere leerling duikt op. Nieuwe afspraken worden gemaakt en we druipen teleurgesteld weer af. We krijgen een lift terug naar Kralenijk en hopen samen op meer wind voor morgen.
Na meerdere pogingen, bezoeken en mail, treffen we eindelijk de IT-winkel open. Maar, hier vangen we alsnog bot voor laptop-herstellingen. De man stuurt ons naar een shop buiten de stad en we wagen het erop. De Chinese uitbater voert herstellingen uit. Dus even de laptops ophalen en wegbrengen...reanimatie voor de mijne lijkt op het eerste zicht onmogelijk...vingers gekruist en we horen wél hoe het afloopt volgende week.
Ondertussen genieten we van het heldere water en zijn bewoners. Voor het eerst zien we een manta, geen grote, maar het is er wél één en dicht bij Zensation. Rustig bewegen de brede vleugels op en neer en zweeft ie verder terwijl we hem volgen.
Zo ZEN...
Een hongertje of vooral een goestingske dringt zich op en deze laat zich verleiden in een pannenkoek en Brusselse wafel bij de Belg uit Gent en zijn Franse vriend. De mannen serveren het beste uit hun landen, inclusief Duvelbier! Nou, nou, nou,...
Net op dat moment zien we onze vrienden Dominique & Ton met SY Flip Flops aankomen vanuit Curacao. Niet veel later zitten we bij hen aan boord en kletsten er op los. St. Maarten hebben we in mei verlaten en we wisten dat we elkaar hier weer zouden treffen! Hun lieve honden Bobo & Sailor kwispelen vrolijk. Ze hebben hun muzikale vrienden van de band 'Carribean Courage' mee uit Curacao: zangeres Brigitte, trompettist Steffie & drummer Antoin en een deel van hun muziekinstrumenten en toebehoren. Dit weekend treden ze twee maal op in Bonaire.
Gezelligheid is weer troef en onze 'huis'-tonijn zorgt weer voor een extra showke ;-)
Voor het slapen gaan zien we in het avondlicht een grote donkere wolk in de verte, duidelijk een squall. Niet zo uitzonderlijk, maar de oplichtende gigantisché bliksemschichten die door de donkere wolk heen flikkeren zijn indrukwekkend!