zaterdag 20 augustus 2016

Dag 2: Trip Carriacou - Bonaire(Caraïben)

Carriacou - Bonaire

Dag 2
Dinsdag, 16 augustus '16

De zeiltocht verloopt aangenaam, de zeilen staan nog steeds hetzelfde. Makkelijk zo en relaxerend. Selfie stuurt onze dame moeiteloos door het water en de vishengel hangt weer uit.
Waar blijft die vis? Eindelijk zien we de hengel nog eens buigen, de ratel van de vismolen is stuk en dus is de hengel onze verrader! Zou het eindelijk lukken nu? Blijft de vis eraan? En is het derde keer, goede keer? Ja, hoor, een Mahi Mahi sparteld even later in ons visnet! Joepie! Ook al is ie wat kleiner dan zijn voorgangers, toch belanden er prachtige filets van dit negentig centimeter beestje in de vriezer. Vriezertje weer vol met dit lekker visje en wij blij ;-)
Nog blijer maken onze vrienden ons met hun bezoek en hun dol-fij-ne kunstjes!!! Alleen al voor hen zou je willen zeilen. Ze zijn weer met veel en blijven lang met onze dame haar punt spelen, terwijl onze benen boven hen uit bengelen en onze mondhoeken steeds breder en breder worden :-))
Na een rozige avondlucht, steigt de zaklamp weer boven ons en verlicht het wateroppervlak, hierdoor is de zichtbaarheid tijdens de nacht héél goed. Was de maan bij elke nachttocht maar zo... Meer vrachtschepen en enkele vissers kruisen ons pad, wat dichter bij en zichtbaar met het oog, maar op veilige afstand. Ze houden ons allert tijdens de wacht.
De wachten verlopen goed, drie uur op en drie uur af. The Captain geraakt moeilijk in het ritme en kan de slaap moeilijk vatten...

Om 10u klokken we de tweede vierentwintig uur af van de 415NM
Afgelegde afstand op log: 146
Afgelegde afstand over de grond: 157
Gemiddelde snelheid: 6,5
Aantal knopen wind: 10-20knopen