woensdag 7 september 2016

Curacao, Spaanse Water 3(Caraïben)

Donderdag, 1 september '16

Na een telefoontje van het autoverhuurbedrijf dinghieën we naar de kant en worden we opgehaald door de chauffeur, autopark-verantwoordelijke, Herman en worden we naar het bedrijf gebracht. Documenten in orde maken en auto, Hyundai Elantra, in ontvangst nemen en weg zijn we.
M.b.v. de gedownloade Google-maps kaart van het eiland, zoeken we onze weg naar de stad.
Onderweg nemen we een laat ontbijt en informeren ons bij enkele providers over een 3/4G simkaart.
In het stadsgedeelte 'Punda' van 'Willemstad' kuieren we door de winkelstraten en scoren we een gastenvlaggetje van Curacao.
Bij de 'Dushi Curacao'- letters op het Whileminaplein blazen we nog even uit en tellen de minuten af. De vlucht is vanmorgen in Amsterdam met een dik uur vertraging vertrokken...
Aan de luchthaven vinden we geen aankomsthal. Onder een afdak bevindt zich een afsluiting en een scherm waarop we de aankomstinfo van de verschillende vluchten kunnen aflezen. Hun vliegtuig land en dan is het nog engelengeduld hebben, want het is geweten dat de wachtijd voor de immigratiecontrole minstens een uur bedraagt. Ondertussen worden we geëntertaind door een jazzoptreden, in het kader van het 'North Sea Jazz Festival' dat dit weekend plaats heeft op het eiland. We zien verschillende artiesten die begeleid worden, maar herkennen niemand...
Ton (SY True Blue/Flip Flops) komt ook een vriend ophalen, die op hetzelfde vliegtuig zit en wacht samen met ons.
Telkens als de schuifdeuren opengaan hopen we dat het onze opstappers zijn die door de deur verschijnen...Eindelijk zijn ze er! Elkaar in de armen vliegen en knuffelend platdrukken! Heerlijk om nog eens iemand van het thuisfront te kunnen vastnemen.
Bagage wordt ingeladen en we volgen de wagen van Ton. Het is druk op de wegen en hij loodst ons langs binnenwegen weer naar de Kima Kalki haven. Met de twee dinghies vol bagage en mensen komen we toe aan Zensation. Mirella(een goede vriendin) & Steve(haar neef en petekind die we sinds z'n geboorte kennen) schepen in voor twee weken.
Snel zetten we alles aan boord, frissen ons op en dinghieën we naar the 'Pier', waar het iedere donderdagavond een speciale schippersdinner is met Happy Hour van 17-20u en een gerecht aan slechts 20NAF(=10€).
Het ideale moment om onze vrienden kennis te laten maken met ons cruisersleven en -vrienden. Vele bekende cruisers en nieuwe gezichten zijn aanwezig en bij een drankje en een hapje wordt er weer volop bijgepraat en kennisgemaakt. De uren zijn weer te kort...
Met de bliksem die de gigantische wolk boven Venezuela oplicht, zoeken we de weg terug naar huis.
Moe en voldaan kruipen we in onze kooi.