woensdag 7 september 2016

Curacao, Spaanse Water - Klein Curacao(Caraïben)

Zondag, 4 september '16

The Captain gaat bij de buren Formule 1 kijken. Wij maken ondertussen onze dame vaarklaar, zodat we meteen na het ontbijt kunnen vertrekken. Maar het weer steekt hier een stokje voor. Dondergeluiden klinken in de verte en donkere wolken komen dichterbij. Alle elektronische apperatuur gaat weer in de oven, die dienst doet als de 'kooi van Faraday'. De sqaull opent zijn sluizen en op korte tijd zitten we in een watergordijn!
Even wachten, anker op en dan verlaten we het Spaanse water.
De dames doen een tukkie en de mannen varen op motor tegen de wind in en proberen ondertussen een visje te vangen.
Na minder dan drie uur verschijnt er in het zonlicht een eiland voor ons omgeven door turquiose water. Het is 'Klein Curacao'. Een witte zandstrook omlijnd het eiland dat op voor een stukje opgevuld wordt met palmbladeren paraplu's, tafels en stoelen en een privébars van Mermaids-excursie(een excursieboot die dagelijks met toeristen van Curacao naar hier vaart. Nog andere excursieboten en dagjesmensen vullen het eiland.
Meteen gaan de snorkels en zwemvliezen aan en wordt het anker gecheckt en meteen krijgen we het gezelschap van een grote schilpad.
Om ons heen zien we nog meer schildpadden in allerlei grootten en vissen, waaronder: enkele tongen en een groene moureen. Het koraal is over het algemeen kleurloos en dood.
De dagjes- en excursieboten verlaten één voor één hun mooring en we blijven slechts vijf boten achter. Het strand ligt er verlaten bij,
Steve komt met een klein zeeschildpadje tot aan Zensation gezwommen, m.b.v. een stukje watermeloen, waar het diertje telkens een hapje van neemt. Zo schattig! Beurtelings voederen we het diertje en blijven met hem rond onze dame zwemmen, zodat dit moment kan vastgelegd worden.
Een fantastische belevenis!!! De grotere zeeschildpadden kunnen we echter zo niet meelokken, jammer.
Heerlijk wiegend genieten we na van de alweer prachtige dag en eten de laatste stukjes Mahi Mahi uit de vriezer op.
De visstok wordt nog uitgehangen, misschien vangen we nog wat lekkers voor de komende dagen. Maar...een vangst blijft uit.