zaterdag 24 december 2016

Aruba, Oranjestad - Malmok Beach - Secu Di Coco(Caraïben)

Dinsdag, 20 december '16

Op voorzeil varen we langs de drie afgemeerde cruiseschepen, tussen het koraalrif en hen in. Best indrukwekkend en dat zullen een aantal passagiers ook denken, want we zien dat onze dame op tientallen camera's/smartphones wordt vastgelegd. 't Blijft een gat in de markt: per foto van Zensation een kleine bijdrage ontvangen! Dit zou een goede aanvulling zijn voor de boordkas ;-)
Langst de kust zeilen we naar Westpunt, of eerder varen op motor, want na de landpunt krijgen we de wind van voor. De gebouwen van de hotels worden hoger, dit geeft ons een Belgisch kustgevoel of Canarisch, daar heb je ook eilanden met plaatsen aan de kust waar zulke mastodonten staan. Onze voorkeur gaat naar de laagbouw met palmbomen op het strand. Er wordt hier gesproken van highrise en lowrise hotels en zo staan ze ook vermeld op de map van het eiland.
Het is slechts een kleine vier mijl varen en binnen het uur zijn we bij Boca Catalina Beach bij Malmok Beach. Een populaire snorkelplek/-en, dat is duidelijk door het aantal aanwezige excursieboten/-catamarans.
Er staat hier een hevige branding en aan land gaan zal geen sinecure zijn!
Na ons ontbijt worden de snorkels opgezet. Zo ontdekken we dat de bodem uit verharde koraalgrond bestaat en het anker niet is ingegraven, maar op het gewicht van de ketting en zichzelf onze dame op haar plek houdt. Het waait hier constant tussen de 25 en 30 knopen. Vandaag iets minder... kunnen we zo de nacht in gaan?
We besluiten een stukje terug te varen en onze kans te wagen voor de highrise hotels. Ik zie nog net iets groot donker onder water gaan...een dolfijn of een griende? Bij het strand Secu Di Coco kunnen we het anker in het zand droppen. Het is hier druk met verscheidene watersporten voor het uitgerekte zandstrand. Surfers, kiters, jetski's, parasail, enz... komen langs ons. Maar al snel valt de avond en keert de rust op het water weer, de lichten van de grote gebouwen gaan aan en muziek weerklinkt in de verte.