zaterdag 24 december 2016

Aruba, Secu Di Coco(Caraïben)

Woensdag, 21 december '16

Met de verrekijker hebben we de kust afgespeurd op zoek naar een landingsplaats met de bijboot. Ook hier zien we de golven met grote krulslagen het strand oprollen! Gaan we de natte landing droog houden?! Het niveauverschil tussen zee en strand bedraagt enkele meters steile zandmuur. Vandaar de brekers! Naast een Beachbar die op palen tot in de zee loopt, varen we het strand op en slepen ons Dhingietje naar boven. Landing gelukt :-))
Er loopt hier security rond, dus kunnen we de dinghy veilig achterlaten. En vastmaken aan de houten palen van de Beachbar. Langs de mega hotelcomplexen loopt een wandelpad. We merken op dat er weinig of geen controle is en je zo een hoteltuin zou kunnen binnenwandelen en aan het zwembad gaan liggen... Gaan we hotelcrashen?!
Achter de hotels zijn enkele openlucht winkelcentra met tientallen horecagelegenheden, vooral gericht op het uitgaansleven. Nu is het hier rustig, straks zal het tot leven komen. Dat willen we wél zien.
We verkiezen een drankje op het strand aan één van de beachbars. En gelijk ga ik even hotelcrashen, weliswaar voor een toiletbezoek en op doorverwijzing van de Beachbar. The Captain probeert het even later in een ander hoteltuin(zonder doorverwijzing van een Beachbar), hi, hi, hi,... Zo makkelijk gaat dat. Volgende keer brengen we onze zwemspullen mee ;-)
Enkele uren later keren we terug naar de boulevard. Er begint meer beweging te komen en we kiezen een restaurantje uit. Na het etentje en zonsondergang wandelen we terug langs verlichte zaken en kraampjes. Muziek, bands en andere artiesten zorgen voor entertainment.
Het echte nachtleven laten we aan ons voorbij gaan, aan boord horen we tot in de vroege uurtjes de weerklanken er van ;-)