zaterdag 24 december 2016

Aruba, Secu Di Coco - Eagle Beach - Oranjestad(Caraïben)

Donderdag, 22 december '16

Na het ontwaken verleggen we ons nog een stukje verderop, bij Eagle Beach en de lowrise hotels.
Al vroeg beginnen de jetski's om ons heen te snorren!
Tegen de middag schuiven we over de rollers het strand op, nabij de jetski's. Één van de werknemers komt ons tegemoet en maakt een praatje. Hij is zoals zo velen onder de indruk over ons plan/avontuur. Hier kunnen we ons Dinghietje wél leggen. Boom, steiger of dergelijke is er niet om aan vast te maken!
Een strandwandeling door het mulle zand met brandende kuiten en billen is eenvoudiger dan in de branding op de steile schuine helling te stappen. Het is een eindje tot aan de landpunt, van daar stappen we langs de weg terug. Daar ontdekken we de grote supermarkt 'Super Food'. Het moment om het feestmenu voor de komende dagen te bepalen en de ingrediënten aan te kopen. Een kerstkalkoen gaat het niet worden en een kerstvis hebben we ook nog niet gevangen. Wat willen we graag eten en nog belangrijker: wat kunnen we hier kopen?!
Het is gelijk aan de Nederlandse 'Jumbo' en er is een restaurant, drogist, speelgoedwinkel 'Intertoys' en interieurwinkel 'Casa'(Belgisch) aanwezig. Nou, daar wil ik wél een kijkje gaan nemen ;-)
De supermarkt is netjes en heeft een ruime keuze. De bakkerij met patisserie wordt uitgebreid bezocht door the Captain! Hij houdt niet van winkelen, maar als de toetjes naar hem lachten is hij happy en kan hij ze niet weerstaan, hi, hi, hi,...
Met onze boodschappentassen bereiken we het strand en laden alles in de bijboot. Onze enthousiaste nieuwe vriend komt ons helpen weer te water te gaan...wou wat heeft hij een power en snelheid! We vliegen de helling af...de zee in...
Alé hop, anker op en terug naar de ankerplek in Oranjestad, Surfside Bay, aan het vliegveld.
Nog net voor het donker kunnen we een verkenningswandeling maken naar de wasserij. Een eindje wandelen van het strand, maar ze bestaat (Google weet toch véél, hé) en is morgen open, dat is goed nieuws.
Voor zonsondergang zijn we weer aan boord...