zaterdag 24 december 2016

Aruba, Oranjestad, Surfside Bay (Caraïben)

Vrijdag, 23 december 16

Al vroeg stappen we de weg naar het stadion, waarachter zich de wasserij 'Easy Wash' bevind. Hier wordt ons Spaans op de proef gesteld...nada, nienté,... De dame begrijpt géén woord Nederlands of Engels. Gelukkig schiet één van de andere klanten ons ter hulp en kan er van het Nederlands naar het Spaans gecommuniceerd worden. De wasjes kunnen gedraaid worden en wanneer de droogkast opstart gaan we even de buurt verkennen. We merken een koffiebar op die in een boekenwinkel gevestigd is. Na een 'tea for one' en een warme choco en een speculaasje wandelen we door de gezellige winkel.
We vinden een sobere houten kerstboom met lichtjes en we gaan dan toch overstag...met de boom en een set lichtjes zullen we morgenavond een beetje kerstsfeer op Zensation brengen.
Ondertussen wordt het Kerstgerecht al klaargemaakt: 'Stoofvlees' met een donkere Leffe! Jawél, de supermarkt hier heeft een heel rek aan Belgische bieren.
De snelkookpan staat klaar, de blokjes vlees worden aangebraden en verwijdert, een uitje en wat knoflook erin, blussen met het bier, vlees er weer bij, kruiden met peper & zout, tijm en laurier erin, boterham met graanmosterd en alles net onderzetten met water. Deksel erop en stomen maar. Al snel komen de lekkere geuren tot in de kuip...het drukventiel komt maar niet naar boven en plots ruiken we een verbrande geur! O, ooo...dat is geen goed teken. Vuur uit, stoom eraf laten en deksel openen...ja hoor, de onderkant is aangekoekt 😏 Wat is er misgegaan? Het recept en de werkwijze zijn feilloos opgevolgd...De stoomindicator lijkt defect.
Een reddingspoging wordt ingezet: andere pot, harde stukjes eraf snijden en laten pruttelen op een laag vuurtje. Ook hier gaat het zelfs bij regelmatig roeren mis: al snel koekt het weer aan en tijdens het roeren spetterd er hete saus op mijn buik en bil 😱
Tja, veiligheidsregel nummer één: 'koken met kleren aan' is niet in acht genomen, aangezien de outfit 'bikini' hier de garderobe overheerst en koken in een sauna niet meer om het lijf vraagt...😉 Les geleerd en de keukenschort wordt gezocht en voorgebonden...
Pot nummer drie krijgt de laatste kans!
Het ruikt en smaakt heerlijk. We zullen wél zien morgen en anders hebben we nog spaghetti van deze avond over om als alternatief gerecht op te eten.