donderdag 15 december 2016

Curacao, Spaanse Water 11(Caraïben)

Maandag, 12 december '16

Ons plantenbakje wordt eindelijk weer bevestigd met een nieuwe bieslook- & muntplant. Ze krijgen een mooie plaats onder de zonnepanelen. Altijd lekker verse kruiden, hopelijk overleven ze deze weersomstandigheden!
Tegen de middag nemen we de bus naar Willemstad. Aan het busstation, aan het Waaigat, willen we bij de overdekte, open keukens van 'Plasa Bieu' een lekker lokaal soepje eten. Jammergenoeg zijn we weer net te laat, de lunch is al volop aan de gang en de soep is uitverkocht bij alle keukens... :-(
Een verse fruitsmoothie, met extra bijvullen (de mixbeker met de overschot wordt naast je beker gezet, zodat je na enkele slurpen je beker weer kan vol schenken!) vult onze buikjes.
Eerst langs de verschillende autoriteiten om uit te klaren en dan de kerstversiering in de stad vastleggen met de camera.
We willen in de wijk 'Pietermaai' nog enkele bar/restaurants bezoeken die tot de 'must-see' plaatsen behoren volgens vrienden. Vanaf Punda is het een kleine wandeling.
Vroeger was 'Pietermaai' een gevaarlijke buurt en nu is het de 'Place to Be'! Wanneer je met locals praat over Pietermaai, vertellen ze je al gauw dat je er een paar jaar terug echt niet wilde komen. Het was er gevaarlijk, ’s nachts kon je er niet veilig over straat lopen en er stonden veel vervallen huizen. Nu, zijn we een paar jaar verder en zijn heel wat panden opgeknapt. Je slaapt er in hippe design hotels als Pietermaai Appartments of luxere hotels als Avila Beach Hotel en ’s avonds kun je er uit eten bij Ginger, Mundo Bizarro, BijBlauw of Restaurant No5. Live muziek of BBQ’s vind je in Pietermaai ook volop, ga bijvoorbeeld eens naar Rock Beach, 27 of naar Miles Jazz Cafe. Zwemmen kun je in Pietermaai bij Saint Tropez in het zwembad of je loopt wat verder door naar de stranden van het Avila Beach Hotel. De gebouwen hebben een prachtige bouwstijl en een kleurrijke uitstraling.
En zo gaan we nog even wat drinken bij 'Saint Tropez, BijBlauw en 27'.
In Punda dineren we bij de Surinamer en daarna gaan we nog even de aangestoken kerstverlichting bewonderen. De Koningin Emmabrug of pontjesbrug kreeg een extra lichtgordijn bovenaan gespannen. Mooi. Klik, klik,... een laatste blik op deze stad en dan met de bus terug naar het Spaanse Water en naar huis dinghieën.