donderdag 15 december 2016

Curacao, Spaanse Water 9(Caraïben)

Zaterdag 10 december '16

De nieuwe buitenboordmotor is toegekomen en met behulp van vrienden met een wagen, kunnen we onze nieuwste aanwinst naar het dinghydok krijgen en in ons Dinghietje leggen en vervoeren. Er staat behoorlijk wat wind en gepekeld komen we aan boord. Volgens the Captain gaat dit vanaf nu NIET meer voorkomen, met onze 9.8Pk. Snel wordt ons nieuwe renpaard geïnstalleerd en ingewijd...we scheuren over het Spaanse Water! Captain 'Schumacher' is HAPPY :-)) Welle weg!!! Wauw...wat gaan we snel!
Tegen de avond hebben we een afspraak met vrienden in Willemstad: nml. de gezellige buurt/wijk 'Pietermaai'. Hier is een kerstmarkt. Net zoals in België staan er kraampjes met leuke spulletjes die wél al dan niet met kerst te maken hebben en met eten & drank. Jenever, glühwein of vuurkorven zijn ver zoek... maar de sfeer is er wél. De vele leuke bars/restaurants, die hier gevestigd zijn, zijn extra sfeervol aangekleed. Wanneer de zon ondergaat, zorgt de kerstverlichting voor een extra kerstgevoel. Mooi <3
Weer aan het Spaanse Water, sjezen we in het donker terug naar huis tegen de wind en -golfjes in en...we houden het droog! Leuk zo'n zwaardere, snellere motor waar we met z'n tweeën mee in plané gaan ;-)