donderdag 15 december 2016

Curacao, Spaanse Water 8(Caraïben)

Vrijdag, 9 december '16

Regen, onweer, regen, onweer, regen... de voorspellingen kloppen! Sinds gisterenavond horen we het rustgevende geluid van regendruppels op de luiken... het geeft ons een cocoongevoel en nostalgie van België & Nederland.
Tegen de morgen lopen de regenopvangbakken alweer over!
Bij de weerberichten lezen we dat het 'slechts' 30°C wordt... Hi, hi, hi,...
Inventaris wordt verder gemaakt en producten gesorteerd.
The Captain experimenteert met de nieuwe externe harde schijven. De andere harde schijven zijn toe aan wat sorteerwerk. Je zet er maar dingen bij op, leent uit, krijgt er nog extra dingen op en zo staan: kaarten, pilots, muziek, series, films, foto's e.d. allemaal door elkaar, op alle schijven van alles iets...
Technisch hebben we toch nog een probleem: Met dit grijze weer en de vriezer in werking komen we wat energie te kort, daarom draait de motor...maar the Captain is niet tevreden over het percentage waarmee de batterijen worden bijgeladen! Dan toch maar voorlopig de nieuwe diodebrug met slechts 'twee' uitgangen installeren, in afwachting van diegene met 'drie' uitgangen, die binnen enkele weken meekomt vanuit België. En ja hoor, zo is de laadenergie weer perfect!
Tussen de regenbuien geraken we tegen Happy Hour bij 'Pirates Nest'. Maar ook daar houden we het niet droog en valt de live-music letterlijk in het water, alsook ons geplande etentje. Een alternatief stilt onze behoeften en alsnog eten we lekker in een aangename sfeer.