woensdag 1 februari 2017

Colombia, Puerto Velero naar Cartagena

Donderdag, 19 januari '17

We gaan weer anker op en trekken meteen de spinnaker omhoog. Wanneer ie zich bol zet glijden we rustig met het beetje wind dat er is, wat met momenten te weinig is, waardoor het lichte zeil invalt en zich rond de voorstag draait 😱 met een zandloper als gevolg. No problem, the Captain lost dit op door even met zijn gewicht aan de schoten(touwen) te gaan hangen.
Dat gaat goed. De wind neemt toe en Zensation loopt lekker. Maar, bij het gijpen loopt het mis... één van de touwen van de slurf (zak die over de spinnaker zit) zit achter de WiFi-antenne! Met een lasso-beweging krijgt Geert hem er niet over, er zit niks anders op dan de mast in te gaan! Jawel, onder zeil 😱 Ik hijs the Captain de mast in tot net voorbij de eerste zaling, waar de antenne staat en het euvel is zo opgelost. Voor Geert was het net een 'iets andere' ervaring met de wind, de golven op een zeilende boot midden op zee!
De skyline van Cartagena is reeds van ver te zien door de torenhoge gebouwen die vanaf het schiereiland 'Boca Grande' ons verwelkomen. Daar tussen zien we de torens van kathedralen en voorbij de bocht staan mega grote kranen van de industriehaven. In de baai zien we de muren van de oude stad. Wat een imposante aankomst en ligplaats. Hier ligt Zensation nu tussen de torenhoge gebouwen... wat een contrast in onze 360° view!