maandag 6 februari 2017

Colombia, Cartagena

Donderdag, 19 - zaterdag, 21 januari '17

De adembenemende skyline ontwaakt en de spierwitte slanke hoge gebouwen schitteren in het zonlicht.
In het historische stadsdeel worden we overspoeld door de magie van prachtige koloniale gebouwen, waarachter soms een betoverende binnenplaats verborgen is. De gevels zijn voorzien van vakkundig houten tralies en balkons die weelderig voorzien zijn van de kleurrijke bloemenpracht van 'bougainvilles' Het 'Spaanse/Canarische' gevoel wordt hier weer opgeroepen.
Colombia was ooit een Spaanse kolonie en deze invloed heeft hier duidelijk een stempel gedrukt en prachtige sporen achtergelaten.
De havenstad, Cartagena' werd in de 18de & 19de eeuw de toegangspoort tot Zuid-Amerika voor de Spanjaarden.
Gezellige pleintjes en mooie kerken & kathedralen, een kilometers lange stadsmuur waar je kan overlopen, een fort & een kasteel...
We lijken wél door een openlucht museum te wandelen. Achter elke hoek schuilt een schattig pleintje, een steegje of sfeervolle straat vol prachtige gebouwen. Een wandeling door de historische stad is een lust voor het oog. Niet voor niets staat het op de 'Werelderfgoedlijst van Unesco'!
Straatverkopers vullen het straatbeeld op met hun lekkernijen en souveniers, alsook kunstige streetart en bronzen beelden zijn overal aanwezig. We weten niet waar eerst te kijken en zijn helemaal onder de indruk van deze stad!
's Avonds worden we vermaakt door straatartiesten, muzikanten en dansers... Vooral op het 'Plaza de la Santisima Trinidad', voor de okergele gekleurde kerk gaat het er bruisend aan toe. Het is liefde op het eerste gezicht met dit plekje en we keren er telkens weer naar toe om te genieten van de sfeer, een drankje, een babbel,...
In de Marina 'Club Nautico' betalen we een dinghy fee en zo mag ons Dinghietje in deze bewaakte zone afmeren.
En op vrijdag ontmoeten we een agent, David, die ervoor zorgt dat we ingeklaard worden. Ja, handig, maar ook best spannend, aangezien hij aan de haal gaat met onze paspoorten, maar na een uurtje is hij al terug en zijn we 'eindelijk legaal' in Colombia! Vanaf maandag, 23 januari beginnen onze 10 dagen 'in transit' te tellen, de inklaardag en dit weekend tellen niet mee 😉 En dit alles voor 130 US$. Willen we langer blijven, dan moeten we 200 US$ extra betalen.
Nu dit geregeld is, kunnen we onze rondreis in het binnenland gaan plannen en we starten in de luchthaven met het uitzoeken van vliegtickets naar Bogotá. Uiteindelijk boeken we deze online, wegens voordeliger en kunnen we onze rugzakken gaan vullen met kleding. Spannend! Wij gaan op reis en nemen mee...
Zaterdag brengen onze vrienden en gidsen, Reinhilde & Frits ons langs een heel andere wijk in de stad. Straten met winkels van allerlei. Net zoals in Santa Marta kan je ook hier alles kopen wat je maar kan bedenken en vallen de witte schoenen 👟, die vacuüm ingepakt zijn met doorschijnende plastiek, op in de etalages. Raar gezicht en om te passen zeker niet gemakkelijk 😂😂😂
Met nog extra info van hen over de te bezoeken plaatsen, 'National Planet' digitaal en een backpackers-reisgids 'Colombia Facile' bereiden we ons verder voor op ons vertrek morgen.