zaterdag 16 juni 2018

Frans Polynesië: Genootschapseilanden: Huahine, Motu ‘Murimahora’ - Mo’orea, ‘Ite Temaero’

Zaterdag, 26 mei ‘18_13u - zondag, 27 mei ‘18_9u30 (UTC -10u = -12u tijdsverschil met BE(=UTC +2u)!) 

Totaal trip:
Resultaten na 20u30’:
Afgelegde afstand: 106 NM
Gemiddelde snelheid: 6,38 kn 
Gemiddelde knopen wind: 18 - 30 kn

De wind- & weersvoorspellingen zijn niet de ideale, een beetje meer wind en uit een andere windrichting zou beter zijn. Maar we hebben een reisplan en zouden onze vrienden graag nog Mo’orea laten zien, voor ze weer van Tahiti naar België vliegen. 
Het bed in de leefruimte, om de wacht af te wisselen, is klaar. Het ontbijt is genomen en de lunch ligt grijpklaar in de koelkast. We zijn er klaar voor!
Het wordt een pittig opkruis-tochtje met tegen de wind in hakken en de stroom dwars waarbij we een drift maken die ons 20º wegzet van onze aan de windse koers! Hierdoor maken we weer héél wat extra mijltjes dan de oorspronkelijke 80NM. 
Het is een tochtje op zijn schuinst, van het ene op het andere oor, van stuurboord naar bakboord en omgekeerd. Even geen wind, dus even motoren, even later kunnen we weer zeilen. 
Gelukkig hoeft onze avondmaaltijd enkel opgewarmd te worden in de oven. Hierdoor hoeft niemand lang beneden te zijn om even later weer groen te voorschijn komen 🤢
De avond valt... onze vrienden gaan te kooi en the Captain en ik lopen wacht. Het is een drukke nacht met enkele passerende boten van de tegenovergestelde richting, een zeilboot naast ons en het zeilcruiseschip ‘Wind Spirit’ komt ons achterna, die blijft ons volgen 😉.
De nacht wordt door the Captain met enkele tukkies in de kuip gehouden, ik ga enkele keren polshoogte nemen om over te nemen. Onze vrienden laten het niet aan hun hart komen en zijn in geen velden te bespeuren 😴. Hun schuine kooi bevalt hen duidelijk. 
Het is een mooie heldere nacht met een felle maan, die binnen enkele dagen weer vol is, hierdoor geeft ze reeds veel licht en blijft ze tot vier uur bij ons. Daarna licht een fonkelende sterrenhemel op . De lichten vanop de eilanden ‘Tahiti & Mo’orea’ zijn reeds te zien en bij het eerste ochtendlicht verschijnen de contouren van beide eilanden. 
Om 9u varen we de ‘Opunohu Bay’ pas in en varen door naar de ankerspot met de onderwater Tiki-beelden.
We zijn er en laten voldaan het anker in de zandbodem zich ingraven...