zaterdag 16 juni 2018

Frans Polynesië: Genootschapseilanden: Mo’orea: ‘Ite Temaero’ & ‘Cooks Bay’: Mo’orea Beach Café Yacht Club

Zondag, 27 - dinsdag, 29 mei ‘18 (UTC -10u = -12u tijdsverschil met BE(=UTC +2u)!) 

Sensationtje wordt opgetuigd, even wat tussen de kiezen steken en meteen springen we met ons snorkelgerief de bijboot in. Het is een eindje dinghieën naar de voederplaats van de pijlstaartroggen, langs de mooie overwaterbungalows van de ‘Intercontinental Resort & Spa’.
De waterbungalow is trouwens uitgevonden in de jaren ’60 op dit eiland. De ‘uitvinders’ hiervan waren de legendarische ‘Bali Hai Boys’, drie mannen uit Californië die een mislukte vanilleplantage ombouwden tot een verblijf voor toeristen, nml.: ‘Bali Hai Moorea’ genaamd, of tegenwoordig: ‘Club Bali Hai’ en gelegen is in Cook’s Bay. Nou het blijft een idyllisch plaatje deze type van bungalow 😍 en is ruim gekopieerd op vele Frans Polynesische eilanden. 
Toegekomen aan de voederplaats, blijken we niet de enige te zijn die willen knuffelen met de roggen, er liggen reeds enkele excursiebootjes met toeristen. Talrijke zwartepuntrifhaaien & pijlstaartroggen zwemmen om & onder ons heen. Hoe dichter je bij de voedereraar staat, hoe meer kans je hebt dat de roggen met hun zachte onderkant tegen je aan komen zwemmen... lekker knuffelen en hun fluwele huid strelen... we krijgen er niet genoeg van.
Weer aan de ankerplek, snorkelen we nog even langs de onderwater Tiki-beelden. Daarna halen we anker op en varen we een baai verder. In ‘Cook’s Bay’ ankeren voor de ‘Mo’orea Beach Café Yacht Club’. Langs de weg zijn heel wat winkeltjes. Het is een fijn weerzien met dit mooie eiland. Terwijl Sandra & Ivo het eiland rondfietsen, brengen we de was weg, flaneren we langs de vele winkeltjes en wandelen een heel eind richting de luchthaven, naar ijssalon ‘Lollipop’, dat jammergenoeg gesloten is (ook al zou het open zijn volgens de openingsuren) 😕. Onderweg vinden we een leuke snack met terras aan de lagoonkant, waar we even op adem kunnen komen en iets fris drinken.
Bij de Yacht Club (heeft ook weer helemaal niks met boten te maken!) kunnen we gebruik maken van het dinghydok & gratis WiFi (voor klanten), terwijl we onze dobberende dame bewonderen.
Bij Hotel/restaurant ‘Kaveka’ is het heerlijk dineren met een fantastisch zicht op de diepe Cook’s Baai.