maandag 22 juni 2015

Concarneau-Belle Île, Sauzon(FR)

Zondag, 21 juni '15

De vissers varen al vroeg uit met de ribs voor hun wedstrijd en naast ons komt en gaat de ene vedette na de andere vol volk om naar Îles de Glénan te varen...het zal daar gezellig druk zijn met dagjes-mensen.
Na de douche, bakker en het tanken verlaten we Concarneau. Onze Selfie wordt geïnstalleerd, zodat we ze nog eens kunnen uittesten. Er is weinig wind en een nieuw vislijntje wordt uitgegooid en Selfie begint aan haar job om Zensation op koers te houden en te besturen en ze doet dat Super goed. Onze Goerge heeft er een concurrente bij, maar hij is e wel blij mee, dit geeft al eens vrijaf ;-)
De wind neemt toe en we eindigen in Belle Îles, Port de Sauzon. Er is hier geen ankerplaats, enkel meerboeien. Maar met onze gesofisticeerde pikhaak is dat geen probleem. Onze eerste meerboei-plek is te wiebelig. Er is nog één dichter bij het strand. Nog even checken of er bij laag water genoeg overblijft voor onze kiel en hop, we maken ons weer los van de ene meerboei en varen naar de andere. Het oog bovenop deze meerboei is kleiner en mijn gesofisticeerde pikhaak kan er net rond, maar blijft haperen, hij kan niet doorgetrokken worden, doordat het oog te klein is en blijft aan de boei hangen! Oeps, daar hangt die nu. Ik leg me op men buik op het dek en steek snel een andere landvast door het oog, zodat we zeker vastliggen. Snel, snel de dinghy vaarklaar maken om de pikhaak te gaan redden... Tja, hij is een beetje uit elkaar gewrongen, dit vraagt een handige Harry of een Captain. Na het eten begint hij er al aan. Hij heeft hem al uit elkaar gehad en weer in elkaar gestoken, maar het ziet er naar uit dat mijn SUPER-gesofisticeerde-meerboei pikhaak naar de 'jenoe' is :-(  Morgen gaat hij het nog eens proberen.
Dan maar naar de wal en het eilandje bezoeken.