maandag 22 juni 2015

Port La Pêret-Concarneau

Zaterdag, 20 juni '15

Gisterenavond hadden we in het dorp geïnformeerd naar een bakker... Die is hier niet, wél in het volgende dorp, 3km verder.
Dus vol goede moed varen we vanmorgen naar het strand, om naar Fouesnant te wandelen voor een bakker en nog wat verse proviand. Het is al warm en we klimmen alsmaar hoger. De kerk lijkt nog ver... Eindelijk, we hebben het dorp bereikt en er is net markt van de lokale boeren/teelders. 
Na onze boodschappen zetten we de pas er weer in richting Cap Coz, de baai waar we voor anker liggen. Zouden we liften? Neen, we stappen door met onze zakken en trolley. Er is langs de weg een natuurlijke waterbron, waar de mensen hun waterflessen en bidons komen vullen. Er wil net een wagen vertrekken, wanneer we voorbij stappen. De dame vraagt ons of ze ons een lift kan geven...wouw SUPER! Ze brengt ons tot aan het strand. Fantastisch dat er zulke vriendelijke mensen zijn. We zijn heel blij met de lift, zeker met deze warmte en al die boodschappen. 
Het wordt nog een actieve dag aan boord: wassen, poetsen, klussen,... En dan tegen 17u anker op en zeilen we naar Concarneau, dat vlakbij ligt. De water- en dieseltank moeten gevuld worden.
We liggen hier aan de eerste steiger en wanneer we aan het aperitieven zijn, komt een vedette aangevaren, die van Îles de Glénan komt en de mensen hier afzet. Er stappen twee gasten af beladen met zakken vol leeggoed, nog wat kratjes wijn en een zak vol baguetten. Ze vragen of we graag een baguette willen. Ja, dat mag wél, dan veranderen we onze menu voor zo meteen. Ze slaan een gezellig babbeltje, het zijn twee levensgenieters. We geven ze een biertje en gelijk doen ze ons nog een kratje wijn kado! Nou ja...
Het is hier druk met ribs en vissers, er is dit weekend een wedstrijd, alsook feest in de stad. We horen een band optreden vanop ons privé-terras. We gaan eens een kijkje nemen alvorens we de kooi induiken. Het is hier een gezellige stad. De citadel aan de haven is mooi verlicht. Het scheidt ook de plezier- van de vissershaven. Deze stad is bekend voor de vissers en bezit ook een vissersmuseum. Wanneer we gaan slapen, horen we nog steeds de muziek van de Hard Rock-band en ze zingen ons in slaap.