zondag 26 juli 2015

Puerto de Cariño-Ares(ESP)

Zaterdag, 25 juli '15

De nacht was slecht voor ons alle vier! De deining had zich doorgezet in de baai en we lagen enorm te klotsen. Zensation lag rusteloos achter haar anker. Hierdoor heeft er geen enkel crewlid een oog toe gedaan :-(
Maar de zon is goed wakker en de chicas maken zich klaar om met een taxi naar de volgende bestemming te rijden. De mannen gaan een grote trip zeilen vandaag, zodat het de komende dagen korte tripjes worden en hopelijk comfortabeler om tussen de baaien te varen. De hombres zetten ons met ons dinghietje af op het strand en we zwaaien elkaar uit.
We gaan in het dorp iets drinken en proberen m.b.h.v. een woordenboek en hand&tand uit te leggen en te onderhandelen voor een taxi en de prijs. Het lukt ons, want iets later arriveert er een auto en de man roept: 'taxi'. De auto heeft geen taxibord op het dak en geen teller. Spannend! Ze zullen ons toch niet ontvoeren... Maar de man belt meteen een nummer op en we zien taxi op zijn scherm verschijnen: hij meldt zijn vertrek en route. 
Na twee maanden bevind ik me in een auto en zie ik een andere kant van de Noordkust, dan de kustlijn. De wegen zijn goed en er staan hier en daar mooie gebouwen en zelfs de typische Spaanse gebouwen: witte gevels en oranje dakpannen daken. De rit verloopt goed en het stadje lijkt leuk en druk. Het is vandaag een feestdag in Galicië en we horen hier in Ares verschillende canonsschoten. We gaan langs het havenkantoor en versieren al een plek voor Zensation. Normale prijs 62€, maar we krijgen discount en nog eens discount en nog eens... En uiteindelijk is het liggeld €16! Charmes van de chicas!? ;-)
We profiteren ervan om een beetje kleur te pakken en we plonsen in het heerlijke water en te dutten op het strand.
De mannen komen 's avonds toe. De deining was nog redelijk groot op de Golf van Biskaje, maar ze hadden een goede trip naar hier.  En het weer was en is prachtig. We gaan de feestsfeer nog even opsnuifen in de stad. We liggen goed aan de steiger en gaan hopelijk een goede en rustige nacht en nachtrust tegemoet.