zondag 26 juli 2015

Viveiro(ESP)

Woensdag, 22 juli '15

Als ik wakker ben, hoor ik ons huisdier door de romp heen blazen. Hij is hier... Aan de boot zwemmen redelijk wat vissen met een rode kleur op hun rug en honderden kleine visjes. De dolfijn is al actief op jacht. We varen met de dinghy naar het strand en hij is vrij dichtbij als we vertrekken...Zalig! We krijgen er niet genoeg van om hem te spotten en in actie te zien. Maar we moeten ook eens op verkenning gaan in de stad en proviand inslaan, want morgen komen onze eerste opstappers toe.
De stad is redelijk groot en voor ons in twee delen: het stuk aan de beach en het stuk aan de haven. Eerst gaan we op verkenning aan de beach. We stappen door de duinen naar de stad. Er zijn hier vooral café's en eetgelegenheden en wat winkels, zoals bakkers, viswinkel, supermarkt, groentewinkel, enz... Na de verkenning kopen we proviand in en we gaan twee keer naar de winkel, want het is niet zo makkelijk om de zware flessen water door de duinen te sleuren, onze trolley zakt daar met z'n wielen in 't zand. Als we terug komen zwemt de dolfijn aan een andere boot. In de namiddag maken we met ons Dinghietje de trip naar de haven en de andere kant van de stad. Er zijn hier weer leuke smalle straatjes met (tapas)bars, restaurants en winkels. En er is een grote supermarkt, 'Gadis' vlak aan de haven. In het terugkeren gaan we daar nog even binnen en rarara...wat hebben ze hier?! Duvel en nog andere Belgische bieren en zo veel meer drank en andere producten! Toch laten we de Duvel staan, we hebben nog enkele aan boord. 
We komen terug aan Zensation en onze dolfijn blijft aan de andere boot zwemmen. :-(
's Avonds maken we de wandeling terug naar de stad aan de haven, via de brug en om de havenkommen heen. Een mooie wandeling. Het is drukker in de stad dan van de namiddag...de siësta is voorbij en de Spanjaarden genieten van hun aperitief met een tapatje, die je hier in Galicië in elke bar bij een drankje krijgt. 
Het is bijna donker als we aan ons drijvend huisje toekomen, maar ons huisdier is niet met onze dame aan het spelen. Hopelijk komt die morgenvoormiddag nog even langs...