zondag 26 juli 2015

Viveiro-Ría del Barquero, O' Vicedo(ESP)

Donderdag, 23 juli '15

De dolfijn is alweer bij de andere boot, ook liggen daar enkele vissers, dus er zal zeker meer vis(=zijn maaltijden) zwemmen dan bij ons :-(
Ik zou hem nog graag dag zeggen...
We maken ons vertrekkensklaar en beginnen het anker op te halen. En...daar is ie dan! Hij vindt ankers duidelijk geweldig. Hij zwemt er heel de tijd tussen de ketting en de boeg van Zensation, dit was ook al dinsdagavond toen we toekwamen en ons anker dropten. Er zwemt ook steeds wat vis aan de ankerketting. Hadden we dat geweten, hadden we ons wél een paar keer verlegd ;-)
Met pijn in mijn hart en tranen die achter mijn ogen prikken, verlaten we de baai en ons huisdier...konden we hem maar meenemen!
De volgende baai is ook mooi en het water is hier helderder en vertoont verscheidene tinten blauw in het zonlicht. Straks komen onze vrienden hier toe. We droppen het anker. Een beetje verder op de rivier is er nog een anker plek, met stukken die droogvallen en alweer een prachtig zicht geven met die zandbanken die in het midden van de rivier verschijnen bij LW. We halen ons anker op, we hebben nog 2u voor LW, misschien kunnen we er nog geraken...het eerste stuk gaat goed, het tweede is maar net diep genoeg en het derde gaat weer zonder probleem, maar het vierde=laatste stukje net voor de ankerplaats, blijven we de kiel in het zand steken... We moeten terug, voor het water nog verder zakt en we het tweede stuk niet meer doorgeraken. Zand is geen probleem voor de kiel, maar je zakt er niet in, zoals in modder; en dan gaat Zensation schuin liggen, wat niet zo goed en fijn is. We komen er goed door en droppen ons anker terug in de eerste baai. Jammer, want het zicht en de kleuren waren daar nog mooier en een geweldige 'ontvangst plaats' geweest voor onze opstappers.
The Captain gaat op verkenning in het dorp en naar de beste landings- en ophaalplaats voor onze vrienden.
En dan is het zover, ze zijn er bijna... De Animos-crew is geland en ze zijn onderweg met de taxi. Het weerzien met onze steigervrienden van Kortgene is fijn en de Duvel-voorraad krijgt ook aanvulling ;-)
We plonsen samen in het water en genieten van de mooie zomeravond, lekker eten en drinken, elkaars gezelschap en de verhalen die we elkaar te vertellen hebben.