dinsdag 26 april 2016

Anguilla, Road Bay(Caraïben)

Zondag, 24 april '16

Even een uiltje vangen en dan douchen en optutten voor douane en immigratie. Ja, hier werken ze ook op zondag, zonder weekend-toeslag!
De dames ontvangen ons met hun mooiste lach, vriendelijk- en behulpzaamheid. We krijgen zelfs een weerbericht afgeprint om de lengte van ons verblijf te kunnen bepalen, zodat we meteen de in- en uitklaarpapieren gelijktijdig kunnen invullen.
Het eiland bestaat, uitgezonderd deze baai, volledig uit een beschermd natuurgebied en als we naar een andere baai of Sub-eiland willen varen en ankeren, moeten we 56$/dag betalen en de permit verloopt slechts tot middernacht! Hallo om op eigen anker te liggen?! Neen, bedankt...
Jammer, want het ziet er allemaal mooi uit. Maar we kregen de permit voor Buck Island gratis en hier zou het per dag zoveel dollars zijn... En we gaan nog veel mooie plaatsen, stranden, baaien, enz. zien.
We bekomen even van het bedrag en de regels in een beachbar. Ze zouden beter de bootexcursies verbieden die alles op enkele uren bezoedelen met hun dagjes-passagiers, tenten, koelboxen, luide muziek, enz... Laat de privé-cruisers voor een klein bedrag genieten van de natuur en het moois!
Morgen bekijken we even hoe en wat we hier op het eiland gaan doen.