maandag 11 april 2016

BVI's, Norman Island, the Bight-Indians & Pelicans Islands-Peter Island, Great Harbour(Caraïben)

Dinsdag, 5 april '16

Op voorzeil vaart ons meisje ons naar de 'Indians & Pelicans Island'. De onbewoonde eilanden en rotsen zijn onderwater verbonden met elkaar door koraal. Een prachtige snorkelplek waar we een hele tijd in rond snorkelen en helemaal rond de drie rotsen van de 'Indians' palmen... Het koraal is hier rijk aan grote buis- en vaassponsen, skeletbladeren, hersenkoraal, enz...in allerlei kleuren en rijkelijk bewoond door vele vissen in allerlei groten en kleuren. Echt één van de grootste, mooiste en rijkste snorkelplekken tot nu toe.
Onze vingers en tenen zijn helemaal verrimpeld, wanneer we weer aan boord komen...hi, hi, hi, hebben we te lang in bad gelegen? Yep, in het natuurzwembad ergens op de Caraïben! Heerlijk vinden we het snorkelen en de onderwaterwereld...we krijgen er niet genoeg van en die verrimpelde ledenmaten nemen we er graag bij ;-)
Rond dit natuur-/Marinepark liggen slechts enkele moorings. Er liggen of dobberen steeds andere jachten geduldig rond om ook een kijkje onderwater te kunnen nemen. En dus laten we de moering weer snel los, na onze snorkeltocht en vertrekken op voorzeil naar Peter Island, de baai: Great Harbour, met glashelder water en een turquoise blauwe lijn.
Een grote rustige baai, waar geen charterboten te zien zijn. De bar in de baai is bijna doodgebloed en het personeel stuurt ons vanuit hun lege bar, voor WiFi(blijft een probleem en is in de Caraïben nog slechter en moeilijker te vinden...en het zal alleen nog maar slechter en onvindbaarder worden hoe meer we naar het westen varen!) naar het chique Peter Island Resort, in de andere baai. Een kleine wandeling langs het kiezelstrand en we zijn er. De WiFi en de drankjes zijn goed, maar prijzig om iets te nuttigen!
Weer aan boord merken we dat de wind gaan liggen is, dit is het moment om het grootzeil te vervangen. Een klus die met ons tweetjes redelijk goed en vlot verloopt...maar de scheuren die we opmerken en fotograferen aan het achterlijk...stemt ons triest...het zijn er vier! Drie kleintjes en één van zeker 10cm!!! Hopelijk kan het laminaatzeil nog hersteld worden door de zeilmaker.
Het oude grootzeil gaat er weer op en ondertussen zeilen onze vrienden van Hullu Poro ook de baai binnen. Rond de boot springen er scholen vissen net boven het water...de jacht is geopend...wie is de jager?!
Lia & Remco komen klinken op een leuke tijd samen en smullen van de zelfgemaakte tortilla-pizza's.
Een prachtige zonsondergang, sterren, fijn gezelschap en een stille, rustige baai...ons recept voor alweer een fantastische avond ;-)