dinsdag 31 mei 2016

Dominica, Portsmouth, Prince Rupert Bay4(Caraïben)

Zondag, 29 mei '16

The Captain monteert de nieuwe omvormer en als ontbijt eten we pannekoeken met vers fruit. Njammie! 'Het is toch geen feest', zegt Geert. Neen, maar ik dacht met dat lekker fruit eens iets anders te doen dan onze dagelijkse fruitsla. De mango, banaan en appel met kokosnoot, gember, kaneel en kardemom smaken heerlijk op de zoetigheid. En het is zondag, geen bakker of tijgerpistolets in de buurt, dus dan maar een alternatief.
Zondag: iedere zondag is er de 'beruchte BBQ' die georganiseerd wordt ten voordelen van de P.A.Y.S.-boys. Andere cruisers die dit event hebben meegemaakt drukten ons op het hart om dit zeker NIET te missen. Maar ook hier loopt het seizoen ten einde en zijn we slechts met vijfentwintig boten in de baai.
Vanmorgen vertrokken er nog enkele en nu en dan vaart er eentje binnen.
Elke dag wordt de vraag gesteld of de BBQ doorgaat.
Om de buurt passeren Alexis en Albert. Zij weten ook nog niks over de BBQ.
We plannen om anders door te varen naar een andere baai.
In Sandy's bar, waar de jongens onder een boom naast de bar hangen, gaan we even polsen. Op z'n Caraïbisch limen ze en proberen ze binnen dit en een uur of twee iets te beslissen...
Wanneer we na enkele uren weer naar de boot dinghieën, weten ze het nog niet. Nu is het te laat om nog door te varen... De VHF staat stand-by op 16 en even later roepen de boatboys op dat de BBQ doorgaat! Maar in Sandy's bar i.p.v. Aan de P.A.Y.S.-office.
De geuren komen ons tegemoet als we om 19u in de bar arriveren. Met een opkomst van slechts veertien cruisers zitten we in de bar. Dit is de oorzaak van de te late beslissing en de meeste cruisers hebben hun radio niet aanstaan, zijn niet aan boord of hebben reeds een maaltijd voorzien. Op de BBQ ligt verse tonijn en kip. Samen met Jo & Greg genieten we van elkaars verhalen, gezelschap, het lekkers en de gevaarlijke 'rumpunch'! De boatboys blijven afzijdig en hangen nog steeds onder hun boom. Er zijn er ook slechts enkele, onze boatboys Alexis & Albert zijn ook afwezig. We hadden het ons wat levendiger voorgesteld, met meer interactie en contact met de heren... Is het omdat het door 'Sandy's' wordt georganiseerd? Of te laat beslist hebben? Of zijn ze uitgeblust van het drukke seizoen? Ook de discobar en het dansen blijven achterwegen...
Sandy zelf is de perfecte gastvrouw en zorgt telkens voor veel lekkers en uitstekende snelle WiFi. Ze baat de bar slechts sinds negen maanden uit met haar man en ze hebben samen Frankrijk achter zich gelaten voor een leven op dit vruchtbare eiland en bekommeren zich dagelijks over de boatboys die naast hen rondhangen.
Weer aan boord horen we luide muziek van een bar verder in de baai. Daar hadden we nog naar toe kunnen gaan...
Volgende keer proberen we wat vroeger op het jaar hier te zijn, zodat we de echte 'beruchte' BBQ kunnen meemaken!