dinsdag 31 mei 2016

Dominica, Portsmouth, Prince Rupert Bay3(Caraïben)

Zaterdag, 28 mei '16

Heel de nacht heeft het geregend en ook deze voormiddag worden we tijdens ons bezoek aan de vis-, groenten- en fruitmarkt en de straten van Portsmouth nat.
Alexis rijdt ons twee maal voorbij en vraagt of hij ons een lift kan geven. We snuiven de sfeer op en dinghieën met een jerrycan benzine terug. Zo kunnen we weer wat drinken maken voor ons voertuigje.
In de namiddag klaart het op en wandelen we langs de baai en de armzalige huisjes aan de hoofdweg. Zoals in elk land en op elk eiland is ook hier een verschil tussen arm en rijk. Een houten hutje staat naast een groot stenen gekleurd huis.
In de vroege avond vaart Albert langs op weg om te gaan vissen. Enkele uren later komt hij weer met een kleine 'red snapper'. Ons diner staat klaar: salade met tomaten, komkommer, witte kool en sjalot, een 'Breadfruit'-salade, casavabrood en Mahi Mahi. Albert wordt uitgenodigd om mee te eten en zijn vangst wordt ook geserveerd. Toppie al die producten van het eiland op je bord en een heerlijk smaken palet.
Het is alweer laat alvorens Albert met tegenzin ons verlaat en zijn boot instapt...
We hebben een goede daad verricht, meer kunnen we niet doen.