zaterdag 2 december 2017

Dag 3: Frans Polynesië, Tuamotus: Rangiroa - Markiezen

Maandag, 27 november 12u tot dinsdag, 28 november ‘17, 12u  (UTC -10u = -11u tijdsverschil met BE(UTC +1u)!) 

Resultaten na 24u:
Afgelegde afstand: 127NM
Gemiddelde snelheid: 5,2kn
Knopen wind: windmeter laat het afweten
Positie: 10º26’47S  144º06’95W
Koers: 139°

De windmeter laat het weer afweten! Voor de zoveelste keer. Hij is net nog nagekeken en ingespoten. Is vocht het probleem? Enkele squalls zijn reeds over ons heen gegaan. Over het algemeen is het zonnig en droog. 
Net voor zonsondergang gaat de vislijn aan het rollen: beet! Een tonijn, njammie.
‘s Nachts verschijnt er een militair schip en drie helikopters op de AIS. Ze blijven in de buurt. Enkele uren later zien we een lichtje, maar geen AIS. Wat voor boot is het?! Zoeken ze hem?!
Om 2u zit mijn wacht er op en wordt the Captain meteen omsingeld door meerdere squalls, met behulp van de radar probeert hij ze te ontwijken. Maar, het worden er meer, meer en nog meer... Wind, regen, niks meer, telkens weer opnieuw: zeilen reven, vergroten, reven,... Tot 9u houdt het spelletje aan! Pas dan wordt het droger en kan hij bekomen. Het voordeel is dat we gratis enkele keren zoetwater-regen-douches over ons heen kregen en nu alle natte kleding kunnen laten drogen 🌥

Op de plotter toont onze track heel wat kronkels. Tja de ideale koerslijn kunnen we niet maken onder deze weersomstandigheden.