dinsdag 2 januari 2018

Dag 3: Frans Polynesië: Markiezen: Fatu Hiva, Bay of Virgins - Tuamotus, Fakarava

Dinsdag 26 december ‘17, 13u tot woensdag, 27 december ‘17, 13u  (UTC -9u30 = -10u30 tijdsverschil met BE(UTC +1u)!) (Markiezen Archipel is 30’ verschil met Tahiti)

Resultaten na 24u:
Afgelegde afstand: 126NM
Gemiddelde snelheid: 5,25kn
Knopen wind: 7,5 - 11,1kn
Positie: 14º10’82S  144º06’44W
Koers: 221°
Afstand tot bestemming (Fakarava): 147NM

We gaan lekker op Spi, met een aantal gijpen onder Spi, waarbij telkens het spinnakerzeil wordt toegedaan met behulp van de slurf. Dit gaat makkelijk en vlot, met z’n drie zijn we een goed team 👍🏽
De vislijn hangt nog steeds uit, na enkele uren wordt het aas gecheckt en ontdekken we dat de vishaak verdwenen is! 
Af en toe komt een vogel langs gevlogen. Het is reeds donker en the Captain zit achter het stuurwiel, terwijl één van de vogels probeert te landen boven hem op de zonnepanelen. De vleugel komt langs zijn hoofd en Geert schrikt en laad een krijs, terwijl het arme beestje van het geluid snel er vandoor vliegt. Als het niet lukt op de zonnepanelen, dan maar de windex😳. Na een mislukte landing houdt de vogel het voor bekeken maar wij kunnen de mast in daar de windex vervormt is. 
De maan groeit elke dag weer een stukje en dolfijnen spelen in het maanlicht met onze dame. 
De motor moet jammergenoeg weer aan... we gingen net zo lekker!
‘s Nachts wordt er nog een vangst binnengehaald, maar het rare beest is reeds dood. Hoe lang hing ie al aan de lijn? Het was toch maar een akelig smal slangachtig ding met scherpe tanden dat er niet echt eetbaar uitzag, volgens de mannen. De foto is wat onscherp en onduidelijk om de vissoort te bepalen... of is het een slangensoort?!
Voor de rest gebeurt er weinig en is het voor de mannen moeilijk om tijdens de wacht wakker te blijven... enkel het urenlange motorgebrom is een storend element. 
Tegen de ochtend regent het. De geur van een versgebakken bierbrood vrolijkt de stemming op. 
De spinnaker staat weer en we zijn blij met het ruizende geluid van de wind in het zeil en het water dat onder ons doorglijdt. 
De zelfgemaakte kaas smaakt heerlijk bij het verse krokante bierbrood 😋

De dag begint goed 👍🏽