woensdag 26 augustus 2015

Porto(PT) 3

Zaterdag, 22 augustus '15

Het is een grijze dag vandaag en voor later op de dag is er ook nog regen voorspelt. Tijd voor wat shopping dan. We hebben met zen vieren lijstjes en willen nu eindelijk wél een doe-het-zelf-zaak vinden, zodat er hier en daar wat vinkjes of strepen op de lijsten mogen getekend worden.
Een gratis shuttle-dienst van de haven en 'El Corte Inglés', brengt ons naar de gelijknamige winkel. Dit is zoals een Inno bij ons, maar nog groter en meer andere producten/afdelingen, waaronder een Brico.
We zoeken ook nieuwe sandalen voor the Captain, want hij heeft al twee paar versleten ondertussen(van al dat wandelen). En nu kan hij weer wat kilometerkes afleggen. De Brico-afdeling is klein en geen succes voor ons afvink-lijstje. De supermarkt daarentegen is overweldigend en onze shoppingstijd te kort. We hebben met de shuttledienst een uur afgesproken. Met zakken volgeladen rijden we weer naar de haven. Onderweg zien we een grote BricoDepot en MediaMarkt, maar de chuttledienst mag daar niet stoppen en heeft geen tijd. Het regent ondertussen een beetje.
We zijn nog op tijd in de haven, voor de degustatie van Portugese Sparklingwine in het drankenwinkeltje. Dus snel de boodschappen wegbergen die kunnen bederven en gaan degusteren.
Het is er druk en we proeven lekkere Portugese bubbels. De sfeer zit er in, want al gauw hebben we een leuk onderonsje en komt er nog een Engels koppel van de "Far Fetshed' binnen(zij gaven ons de tip over de degustatie) en even later komen ook nog het Vlaams koppel en hun twee kinderen uit Schoten van de 'La Luna' binnen en erbij staan. Zeilers onder elkaar... Al snel palmen we met z'n achten(de volwassenen) het hele winkeltje(het is maar smal en klein) in! Maar we nemen ook allemaal een voorraad voor onze bilge te spijzen mee ;-)
Ik ga nog even langs het havenkantoor voor mijn was. Die is netjes afgeleverd, droog en opgeplooid. Het verdere verhaal van de rekening ga ik je besparen... Maar een toegewijd personeelslid die het opneemt voor haar klanten en de beste service aan hen wil bieden, die werkt hier in de Douro Marina. Zij is mijn held en Engel. Ik heb haar net een paar vleugels gegeven ;-)
Vanavond staat er op vraag van the Captain nog eens spaghetti op het menu.  Dus even kokkerellen. Wanneer we net gaan eten krijgen we al berichtjes op alle mogelijke communicatie met de vraag/voorstel: 'Porto by Night voor een dessertje?'
Dat zien we wél zitten en het weer is aangenaam van temperatuur en droog.
Eten, omkleden en hop...de taxi weer in naar Porto City! Langs de oever/Ribeira, in de oude stad, zijn vele leuke terrasjes/bars en restaurants. Het is er gezellig druk en aan de kraampjes worden plaatselijke goederen aangeboden en kunstenaars en artiesten laten het beste van zichzelf zien. Zelfs een Japaner danst en beweegt vloeiend met een glazen bol in zijn handen en grote ringen. We genieten van de show en de sfeer in de stad. De gebouwen en bruggen zijn allen verlicht en zorgen voor een romantische uitstraling.  Op een terras proberen we al het moois in ons op te nemen. Alleen het zoeken naar een ijsje voor the Captains gaat wat moeizamer...maar het lukt. Wat een mooie afsluiter van de dag: 'Porto by Night'!