zondag 27 september 2015

Albufeira & São Bartolomeu de Messines, Algarve(PT) 7

Woensdag, 23 september '15

Iedereen slaapt wat langer, ook de honden, vooral die van de buurt, die anders al vroeg van zich laten horen! 
We beginnen de dag met een frisse duik in het zwembad. Heerlijk om zo de dag te starten, hier is het water warm genoeg, dat missen we nog rondom Zensation, maar dat gaat nog wél komen. Nog honderden mijlen varen en geduld hebben!
We ontbijten met zijn allen en krijgen extra gebakken zwarte pensen met gekarameliseerde  appeltjes...yammie. Het is alweer een zonnige morgen en we blijven extra lang aan de ontbijttafel zitten en wisselen foto's uit van de vorige avond. Dan is het tijd om afscheid te nemen van Nathalie en Bruno, die verder de Algarve intrekken.
Wij volgen het road-book met foto-pijl naar Alte, waar een meertje is. Dit is een fijne stop en in de schaduw staan talrijke stenen picknicktafels. En aan de andere kant staan tribunes, hier worden feesten en bedevaarten georganiseerd.
We nemen een volgende route uit het boek, dat ons naar het stuwmeer brengt tussen Alte en Silves. De kleuren van het water en de erosie-afzetting op de heuvelflanken ogen schitterend. We rijden verder op zoek naar een bar en komen bij een Bruggeling terecht, die al 26jaar in Portugal woont en de bar/restaurant uitbaat. Hij raad ons aan om door te rijden naar Silves, ooit de Moorse hoofdstad van de Algarve.
Steile, smalle kronkelende straatjes met gladde klinkers brengen ons tot aan het kasteel van Silves. In de schaduw van het kasteel is het heerlijk vertoeven en genieten we van een ijsje en een mooi uitzicht.
We keren terug naar de B&B voor de laatste avond. De zonnepanelen zijn geleverd en worden al in de auto gezet. Die van ons is heeft de verkeerde afmetingen...dat wordt nog even mailen en op zoek gaan naar andere. 
Valiezen worden weer gepakt, want morgenvroeg keren mijn ouders weer huiswaarts en wij naar ons drijvend huisje, Zensation...
:-(