zondag 27 september 2015

Albufeira & São Bartolomeu de Messines, Algarve(PT) 6

Dinsdag, 22 september '15

We ontwaken in de B&B. We hebben goed geslapen. Het uitzicht over het landschap is hier prachtig, je kan tot aan de Oceaan zien. we zien ook boomgaarden met sinaasappelbomen.
Het rijkelijk gevulde ontbijtbuffet staat op ons te wachten en op de mooi gedekte tafel staat vers geperst appelsiensap. De gastvrouw en gastheer, Heidi & Louis zorgen dat we niks te kort komen. Een pannetje met spek en eieren komt ook nog als extra op tafel en als toetje is er de plaatselijke Portugese specialiteit: 'Pastel de Nata'( bladerdeeg met vulling, recept is geheim!) Er is zoveel lekkers en zoveel keuze...te véél om van alles te proeven en ons buikje mee te vullen. we maken ook kennis met de andere twee B&B gasten, Nathalie&Bruno.
We moeten direct na het ontbijt doorrijden, want the Captain heeft een afspraak bij de fysiotherapeut in Albufeira. Hij zet ons met z'n drieën af aan een wat winkels, zodat we wat kunnen rondsnuisteren, terwijl hij behandeld wordt. 
We lopen door de twee mega-Chinese supermarkten, die van schoenen, kledij, gereedschap, huishoud- en verzorgingsgerief tot alles wat je je maar kan bedenken hebben. Hier zijn we wél even zoet. 
The Captain komt terug en zijn rug voelt al véél beter aan. Hij moet wél dagelijks zijn oefeningen blijven doen...en daar zal ik op toekijken!
We gaan nog even de drankenhandel binnen en stoppen de koffer vol. Dit is het zwaarste om steeds mee naar de boot te sjouwen. Met de auto is dat nu praktischer, dus maken we daar gebruik van.
We zetten koers naar Villamoura en de gps blijft uit ;-) De laan met verscheidene hotels, golfcourts en rijen palmbomen geeft een 'Florida/Miami-gevoel'. Het oogt prachtig en het leidt ons naar de gigantische haven van 'Villamoura'. Hier liggen mega-jachten, voornamelijk motorboten. Rondom de haven staan hoge, moderne flatgebouwen, met onderaan horeca- en winkel-zaken en terrassen. Het is hier drukker dan in de haven van Albufeira. We slenteren wat rond en genieten van enkele terrasjes. We zien ook de winkel 'CR7' van de voetballer Christiano Ronaldo, die bij Real Madrid speelt. Ja, het is hier niet allemaal voor onze portemonnee ;-)
We keren terug naar de B&B en de weg leidt ons alweer door het prachtige landschap en natuur van de Algarve. We zien veel appelsien-, kurk-, amandel-, vijgen- en granaatappelbomen, knappe huizen/villa's met hun mooie handgemaakte schoorsteentorentjes en gekalkte witte muren, soms in het oker of rood-oranje. In de straat van de B&B komen we de schapenboer met krullen weer tegen met zijn schapen. We zien hem dagelijks zijn schapen hoeden en we groeten elkaar telkens weer.
De twee trouwe viervoeters: Bundo & Pantouffa verwelkomen ons steeds hartelijk. Het zijn schatten en Bundo is de grootste flodderaar van de twee. Vanavond is het BBQ in de B&B en we maken ons snel klaar voor de feestelijke avond.
De tafel is alweer mooi gedekt en we klinken met een lekkere aperitief van 't huis! Heidi heeft er nog wat lekkere aperitiefhapjes bij voorzien. Louis stookt de kolen heet en de zalm in papiotte wordt rozé gebakken. Mmm...een heerlijke starter. Daarna is er nog keuze in verschillende soorten vlees en kip en groenten. Het is zalig buiten en de sfeer zit er goed in. Ik heb vooraf met iedereen besproken dat we Louis vanavond zover moeten krijgen dat hij voor ons gitaar speelt( dit heeft hij al lang niet meer gedaan). Zijn  wijnglas wordt steeds volgeschonken met rode wijn en om de beurt zegt iemand wél iets over de gitaar... Het dessert is voor duimen en vingers af te likken en onze buikjes zij goed gevuld! 
En dan is het zover...Louis zijn gitaar komt te voorschijn en de snaren worden gestemt. Al snel ontpoppen we ons in het beste kattengejank-koor van de B&B en m.b.v. lyrics/teksten op de IPad proberen we leuke nummertjes te brengen ;-) 
Met nog een portugese night-cap, sluiten we een fantastische avond af en kruipen we in bed. Morgenvroeg wordt het ontbijt wat later geserveerd ;-)