zondag 27 september 2015

Ilha Culatra, Culatra(PT) 2, Algarve

Zaterdag, 26 september '15

In de voormiddag houden we ons bezig met opruimen en het plaatsen van de "Walder"(is een katrol-systeem om een klapgijp te voorkomen). In de namiddag worden we opgepikt door Christel & Andy en nemen we terug de overzet naar Olhão. Het is zo mooi en rustig hier op de Río Formosa. Enkel taxi- & visser-boten sjezen langs onze dames en ankers tussendoor.
De overzet vaart eerst naar 'Farol', op het andere punt van het eiland Culatra, waar de vuurtoren staat, die je ziet als je 'Ría Formosa' invaart, en dan pas naar Olhão. Hierdoor duurt de overzet dubbel zo lang als anders. Een uur later komen we pas aan en het is haasten om de nodige aankopen te vinden en te kopen, want we hebben hiervoor  maar twee uur tijd, alvorens de volgende en tevens de laatste overzet terug te nemen naar Culatra. Gelukkig vinden we alles snel en is er nog tijd voor een terras-bezoekje.
In Culatra gaan we naar de hoofdstraat naar een restaurant om een vers visje te eten. Maar het is zaterdag en de keuze is beperkt, doordat er vandaag weinig vissers gevist hebben...tja het is niet voor iedereen elke dag weekend en het kan voor ons ook niet elke dag SUPER-zondag zijn ;-)
Toch zijn de gerechten heerlijk en sluiten we de dag af met een night-cap op Zensation! À Nossa! À sua saúde! Tjing tjing!