zaterdag 28 november 2015

La Gomera, San Sebastián1(ES_Canarische)

Zaterdag, 21 november '15

Vooraf heeft An de buslijnen, -aansluitingen en -uren reeds uitgepluist. Met drie bussen, comfortable bussen zoals de gekende reisbussen, zouden we een eilandtour kunnen maken. Of toch zo ongeveer, want hier is er geen kustweg rondom het eiland aanwezig. Met veel smalle klimmende haarspeldbochten en wegen, rijden we de bergen op en af. Bus nummer één brengt ons van San Sebastián via het Nationaal park van Garajonay, naar Valle Gran Rey. Er bevinden zich vooral wandelaars op de bus die op bepaalde vertrekpunten uitstappen om een wandelroute te nemen. Het is hier, net zoals in La Palma, een wandelparadijs! De landschappen en uitzichten zijn formidabel prachtig, fenomenaal en telkens weer verschillend  van uitzicht en begroeïng. Er is hier ook een 'Laurisilva' (=Laurierbos, ook in La Palma, Madeira en enkele duizend jaar terug in heel Europa aanwezig waren). We weten niet naar welke kant eerst te kijken of een foto vanachter het busraam proberen te nemen. Onderweg krijgen we ook een prachtig zicht op het buureiland: Tenerife en haar impressionante hoogste vulkaanpiek 'El Teide', La Palma en El Heirro. Bananenplantages, wijnranken en aardappelen in terrasbouw zien we op de bergflanken.
Onze eerste eindhalte is aan een bananenplantage, die bewaakt wordt door twee honden en waar we fruit kunnen kopen bij een oude dame: voor elk een banaan die we meteen opsmullen en een mango voor later. De uurregeling voor de volgende aansluiting wordt bekeken en we ontdekken dat onze aansluiting vandaag, zaterdag, NIET rijdt! Tja, voor ons is het alle dagen zondag, dus een klein planningsfoutje. Aangezien aansluiting twee (buslijn 4) wegvalt, kunnen we ook onze derde aansluiting niet nemen en is de enige optie om dezelfde buslijn en -weg terug te nemen... No problema, it's Espagne ;-)
Tijd genoeg om het dorpje Valla Gran Rey en de haven Puerto de Vueltas te verkennen, of beter gezegd rond te gidsen aan An & Yvan, want we zijn hier gisteren met Zensation vandaan gekomen, na een nacht op anker. Het plaatsje valt ook bij hen in de smaak.
De busrit terug is weer adembenemend qua landschappen en indrukken, ook al hebben we de rit en de omgeving al gezien, je raakt er niet op uitgekeken en komen ogen te kort! 
's Avonds houden we samen met de Vaguebond-crew een BBQ met de andere Vlaamse cruisers van SY Sunshine, nml. de fijne Limburgers Rita & Fons (waar we eindelijk mee kennis maken... (al veel van gehoord, maar onze vaarwegen kruisten elkaar telkens Net NIET). Met zijn zes maken we er een gezellige Vlaamse avond van en genieten van elkaars gezelschap, verhalen en lekkers.